Катедра "Икономическа социология"

Публични лекции
Обновено: петък, 30 май 2014 14:04

"Специализирани прокуратури за борба с организираната престъпност" от Даниела Попова

Юридическият факултет и катедра „Икономическа социология” организираха публична лекция на апелативния прокурор на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова на тема „Специализирани прокуратури за борба с организираната престъпност“.

Dpopova.jpg

Прокурор Попова благодари за поканата и подчерта, че е възпитаник на УНСС. „Бях една от първите възпитаници на Юридическия факултет и смятам, че обучението в него е много престижно. Радвам се, че имам възможността отново да бъда в УНСС“, заяви Попова. Когато оглавява Апелативната специализирана прокуратура, тя вече има 15 години юридически стаж, 14 от които като прокурор. Започва от най-ниското стъпало – младши прокурор. През 2011 г. печели конкурса за прокурор на Апелативната специализирана прокуратура.

Тематични акценти на лекцията:

1. Структура и компетенции на специализираната прокуратура;
2. Сфери на действие на специализираната прокуратура;
3. Случаи от практиката: трафик на хора, поръчкови убийства, групи за рекет и изнудвания, скиминг на кредитни карти, сводничество и др.

В пълната зала се събраха бъдещи юристи и социолози, колеги и приятели.

Проф. д-р Христина Балабанова, декан на Юридическия факултет, връчи поздравителен адрес на Даниела Попова от името на ЮФ и на катедра „Икономическа социология“.