Катедра "Регионално развитие"

Обучение и сборник за "умни градове" представени на конференцията "Дигитална трансформация, киберсигурност и местно развитие"

вторник, 14 февруари 2023 13:35

На 14 юли 2022 г. се  проведе конференция "Дигитална трансформация, киберсигурност и местно развитие". Събитието се организира от Асоциацията на българските градове и региони, със съдействието на Фондация "Конрад Аденауер", УНСС и Виваком. Университетът беше представен от ректора проф. д-р Димитър Димитров заедно със заместник-ректора по дигитализация доц. д-р Росен Кирилов. 
Катедра "Регионално развитие" участва като партньор и водещ лекторски екип в областта на умните градове. 

Конференция_дигитализация.jpg

Снимка: Участници във форума 

Програмата "Управление на интелигентни градове" беше представена от ръководителя на центъра за корпоративни обучения към Института за следдипломна квалификация на УНСС Петкан Илиев. Екипът на катедрата обучава по повечето от дисциплините в нея. 

Присъстваха над 100 души, представители на местните власти, общинските и областните администрации в България и бизнеса. Сред тях имаше и настоящи курсисти от следдипломната квалификация, в която катедрата  преподава. 

Конференция_дигитализация_2.jpg

Снимка: Партньори и официални гости. Никола Гечев от Виваком (дясно), ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и зам.-ректорът доц. д-р Росен Кирилов (ляво)

Кметове, секретари на общини, експерти от отделите по дигитализация от различни градове на страната получиха сборник с доклади по темата за умното развитие, управление и технологии. Изданието е на УНСС със заглавие "Интелигентни градове и общини - визия за бъдещето". Авторите са преподаватели от нашия университет и експерти от практиката.




Прикачени файлове:

image/jpeg Конференция_дигитализация_2.jpg - 140 KB

image/jpeg Конференция_дигитализация.jpg - 129 KB

Галерия снимки от Обучение и сборник за "умни градове" представени на конференцията "Дигитална тра ...