Катедра "Регионално развитие"

Преподаватели, студенти и докторанти на Digital Plovdiv

четвъртък, 09 февруари 2023 12:57

Преподаватели, студенти и докторанти от катедра "Регионално развитие" участваха във форума Digital Plovdiv. Събитето е част от инициативата за развитие на "умни" градове в България и се организира от община Пловдив на 20 май 2022 г.

Digital Plovdiv_1.jpg

Снимка: Пленарна сесия на конференцията

Digital Plovdiv.jpg Катедра "Регионално развитие" участва като партньор и обучител на част от  ангажираните със събитието експерти. Специалисти на община Пловдив, работещи в областта на интелигентната трансформация, са и курсисти в следдипломната квалификация за "Управление на интелигентни градове".
Курсът е двусеместриален и се провежда в ИСК на УНСС с лектори от катедрата. Програмата можете да намерите тук

Сред водещите теми бяха възможностите за използването на електронни и технологични услуги, предоставяни от администрацията и бизнеса. Коментира се как може да се насърчи иновационната екосистема посредством финансови механизми, инвеститорски мрежи и осигуряване на възможности за развитие на иновациите в градска среда. 

Цел на дискусиите беше да информират заинтересованите страни за статуса на местното електронно управление и възможностите за създаване и развитие на концепцията за „умен град“. Събитито е част от усилията повече компании от ИКТ бизнес екосистемата да вземат участие в дигиталната трансформация на икономиката на града.

Форумът беше място за представяне на новите и планирани е-услуги в общината, свързани с местните данъци и такси, образованието, зелената система, културата и туризма, градското планиране, строителения контрол, социалните грижи и др.

Прикачени файлове:

image/jpeg Digital Plovdiv_Regional Development.jpg - 46 KB

Галерия снимки от Преподаватели, студенти и докторанти на Digital Plovdiv ...