Катедра "Регионално развитие"

Студенти и преподаватели на Digital Sofia

сряда, 08 февруари 2023 13:52

Dogital_Sofia_RR_students.jpg

Снимка: Студенти, докторанти, преподаватели, курсисти и партньори на катедра "Регионално развитие" по време на Digital Sofia 

На 12 април 2022 г. студенти и преподаватели от катедрата се включиха в конференцията Digital Sofia. Събитието се проведе в Интер Експо Центъра на столицата. Студенти от трети и четвърти курс през учебната 2021/2022 година, заедно с докторанти по регионално развитие присъстваха на целодневния форум за градска дигитализация и иновации. 

Конференцията се организира от Столична община и Комисията за регулиране на съобщенията, с участието на министерства, регулаторни органи, общинска администрация и общински съветници, общински предприятия и районни кметове, представители на ИКТ сектора, телекоми, инвеститори, банковата и академична общност.

Провеждането ? ще подпомогне иновациите и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълване между публичния и частния капацитет, като ще допринесе за изпълнение на целите, на вече приетата от СОС, “Стратегията за дигитална трансформация на София“ (СДТС) и Плана за действие по изпълнението ?, като ще разшири нейната публичност за гражданите и бизнеса. Конференцията цели да засили осведомеността на гражданите, бизнеса държавната и местна власт за приложение на иновациите и технологиите в живота на един град, за да бъде той „умен“, обясняват целите си организаторите. 

Катедра "Регионално развитие" е активен участник в събития и инициативи в страната, посветени на развитието на интелигентни градове, като първата катедра, предлагаща в България такава магистърска програма. 
Обучението в магистратурата "Развитие на интелигентни градове" е два семестъра и се осъществява съвместно с катедра "Маркетинг и стратегическо планиране" на УНСС. Занятията са в дистанционна форма. А учебният план е достъпен на сайта на университета и тук


Прикачени файлове:

image/jpeg Dogital_Sofia_RR_students.jpg - 333 KB

Галерия снимки от Студенти и преподаватели на Digital Sofia  ...