Катедра "Регионално развитие"

Втора конференция „Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето“

сряда, 16 февруари 2022 12:47

На 3 и 4 декември 2021 г. в Пловдив се проведе втората от серия конференции на тема „Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето“ , организирана от Асоциацията на европейските градове и региони, в парньроство с УНСС, представители на телекомуникационния бизнес и фондация "Конрад Аденауер". 

Пловдив_Интелигентни градове.jpg  Пловдив_Интелигентни градове_3.jpg 

Аудиторията на форума (ляво); Ректорът на УНСС приветства участниците (дясно)

Акценът на форума беше темата „Съвременни информационни технологии - тенденции пред развитието и прилагането им за формиране на интелигентни градове с районно деление“.

Участваха районни кметове от градовете с районно деление в България. В събитието се включиха още кметовете и председателите на общински съвети от София, Пловдив и Варна.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров поздрави участниците. От катедрата доклад изнесе д-р Георги Цолов. От университета участва и д-р Петкан Илиев от катедра "Икономикс". Двмата запознаха аудиторията с дигиталната трансформация на регионалния мениджмънт, в контекста на играждането на интелигентните градове. 

Дискутираха се въпроси за електронното управление, обработването на лични данни, киберзаплахите и сигурността, интелигентната трансформация и иновациите. 

Прикачени файлове:

image/jpeg Пловдив_Интелигентни градове.jpg - 132 KB

image/jpeg Пловдив_Интелигентни градове_2.jpg - 105 KB

image/jpeg Пловдив_Интелигентни градове_3.jpg - 93 KB

Галерия снимки от Втора конференция „Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето“  ...