Катедра "Регионално развитие"

Четвърта международна конференция за устойчиво развитие на водите и околната среда, Банкок, Тайланд

вторник, 16 март 2021 18:43

Два екипа от катедра "Регионално развитие" участваха с доклади и презентации на Четвъртата международна конференция за устойчиво развитие на водите и околната среда, организирана в Банкок, Тайланд. Форумът се  проведе онлайн на 13 март 2021 година. От УНСС участва и главният сектрар по науката доц. д-р Еленита Великова.

                                                                  Тайланд_3.jpg
                                                              Доц. д-р Еленита Великова, гл. ас. д-р Георги Цолов
                                                             и ас. д-р Десислава Боцева с участниците от Банкок 

Научното събитие е ежегодно и събира изследователи от цял свят, ангажирани с глобалните теми екологията, околната среда и социално-икономическите промени в регионите, които влияят на политиките и мерките за устойчиво развитие. Конференцията е интердисциплинарна и привлича представители на социални, инженерни и други научни области. 
Резултатите се публикуват в сборник на авторитетното издателство Springer, както и в партньорски списания с авторитет в областта на устойчивото развитие. 
Катедра "Регионално развитие" работи активно по темите на устойчивото развитие, вкл. с дисциплината "Устойчиво регионално развитие" за студенти от специалност "Регионално развитие". Има научни изследвания и публикации в областта. Участва на национални конференции за устойчиво развитие в регионите. А вече и на специализирани международни форуми в тази сфера. 

Прикачени файлове:

image/jpeg Тайланд_3.jpg - 109 KB

image/jpeg Тайланд_4.jpg - 99 KB

Галерия снимки от Четвърта международна конференция за устойчиво развитие на водите и околната сре ...