Катедра "Регионално развитие"

Посланикът на Малта проф. Лино Бианко с лекция пред студенти от катедра "Регионално развитие"

понеделник, 06 януари 2020 13:30

Lino Biano Photo.jpg 

проф. Лино Бианко

Проф. Лино Бианко от Малтийския университет, който е познат у нас и от мандата му на пълномощен посланик на Малта в България, изнесе лекция пред студентите от катедра "Регионално развитие" през зимния семестър на учебната 2019/2020 година. 

Проф. Бианко работи активно с УНСС и катедрата за развитие на различни международни партньорства с университети от Европа. Лекцията в областта на икономическата ефективност от цифровата трансофрмация се проведе пред първия випуск студенти от магистърската програма "Развитие на интелигентни градове". Участието на професора е плод на многостранното взаимодействие с екипа на катедрата. 

Гост-лекторът обърна внимание на съвременните концепции за изграждане на интелигентни градове и сподели гледната си точка в тази област като архитект. Сподели със студентите принципи от дипломатическата си работа, сред които на първо място е установяване на контакти с водещия икономически университет още в първия ден от мандата му в дадена страна. 

Поиска от студентите да направят свое професионално портфолио с качества и умения, които притежават, и оорганизира взаимната им дистанционна работа по темата на лекцията. 

Проф. Лино Бианко е преподавател и изследовател по история и философия на архитектурата. Завършил е и докторантура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София с дисертация на тема  “Архитектура и политика: Сегашно състояние и бъдещо развитие на политиката за планиране на град София” и е гост професор в този университет. Има над 200 пуббликации в областта на урбанистиката, градското развитие и архитектурата. 

Като нерезидиращ в страната ни посланик проф. Бианко работи активно в българската общност в Малта, включително за създаване на българско неделно училище и честване на важни за страната ни празници като този на светите братя Кирил и Методий. 

Прикачени файлове:

image/jpeg Lino Biano Photo.jpg - 13 KB

Галерия снимки от Посланикът на Малта проф. Лино Бианко с лекция пред студенти от катедра "Региона ...