Катедра "Регионално развитие"

Партньорство на катедрата с Център за европейски изследвания за регионално развитие от Албания

вторник, 27 ноември 2018 15:34

Катедрата „Регионално развитие“ започва партньорство с „Центъра за европейски политически изследвания за регионално и местно развитие“, който работи предимно в Тирана, Албания, като си сътрудничи със сродни организации и университети от Балканите и Европа.

Luiza_1.jpg

Преподаватели и докторани от катедрата с Луиза Ходжак, изп. директор на центъра-партньор

Съвместната работа  между ръководителят на катедрата доц. д-р Георги Николов и изпълнителният директор на Центъра за Европейски политически изследвания за регионално и местно развитие Луиза Ходжак беше уговорено на 20 ноември т. г. във Вльора, Албания.

 Луиза Ходжак преподава в икономическите факултети на университетите в Тирана и Вльора и ръководи неправителствена организация в областта на регионалното развитие и изследвания.

Центърът е специализиран в регионални изследвания със социален и икономически фокус. Занимава се активно с теми от европейската перспектива пред Западните Балкани и регионалните ефекти от това.
Организира форуми, конференции, събития на регионална тематика с партньори от Балканите и Европа от университети, институции и неправителствен сектор.

Имаме интерес към регионалното развитие като академични образователни програми и това е посоката, в която разчитаме на сътрудничество, подчерта Луиза Ходжак.
Доц. Николов изрази интереса на катедрата за партньорство по изследователски и образователни теми с регионална тематика.  

Предстои уточняване на конкретни инициативи.

Прикачени файлове:

image/jpeg Luiza_1.jpg - 120 KB

Галерия снимки от Партньорство на катедрата с Център за европейски изследвания за регионално разви ...