Катедра "Регионално развитие"

Катедрата Регионално развитие започва партньорство с Европейската академия на регионите

вторник, 27 ноември 2018 15:31

Среща между екип на катедра „Регионално развитие“, водена от доц. д-р Георги Николов и представители на Европейската академия на регионите (ЕАР), заедно с нейния президент - Нелу Нескау, сложи началото на планирано сътрудничество.

Двамата ръководители разговаряха на 19 и 20 ноември т. г. във Вльора, Албания, по покана на ЕАР.

EAR3.jpg  

Нелу Несау, Хенри Малос, доц. Георги Николов

Катедрата и УНСС са желан и приветстван партньор на организацията, подчерта г-н Нескау. Доц. Георги Николов благодари за интереса и поканата и очерта възможните теми за сътрудничество. 

Уточнено беше, че може да се търсят варианти за съвместно организиране и участие в конференции и публични лекции в Европа и България, популяризиране на проучвания и др.

В срещите участва и Хенри Малос, почетен член на Европейската академия на регионите и неин посланик на европейско равнище.  Той е член и бивш президент на Европейския икономически и социален съвет. Г-н Малос познава УНСС и България, изнасял е лекции и е работил с нашия университет.

Европейската академия на регионите (ЕАР) е неправителствена организация, работеща в Брюксел, с партньори и членове от различни европейски държави. Организацията се стреми да събира заедно всички заинтересовани страни (академични представители, експерти с опит в бизнеса и европейските институции и др. с интерес за развитието на регионалната наука и политики). Работи в различни сфери на регионите развитие – с фокус енергетика, здравеопазване, транспорт, европейски проекти, организиране на форуми за партньорство и взаимодействие.   

Прикачени файлове:

image/jpeg EAR1.jpg - 186 KB

image/jpeg EAR3.jpg - 186 KB

image/jpeg EAR.jpg - 166 KB

image/jpeg IMG-260671889854846b8e6db115277d218d-V.jpg - 141 KB

Галерия снимки от Катедрата Регионално развитие започва партньорство с Европейската академия на ре ...