Катедра "Регионално развитие"

Катедра "Регионално развитие" ще обучава за квалификация по интелигентно развитие на градовете

сряда, 16 февруари 2022 15:45 /
Начало:
Край:
Място:
Подробности:

Катедра "Регионално развитие" съвместно с Института за следдипломна квалификация на УНСС започва обучение за получаване на следдипломна квалификация по "Управление на интелигентни градове". Програмата ще е два семестъра и започва през учебна 2022/2023 година. 

Курсът е предназначен за ръководни кадри и специалисти от местната власт, чиято дейност е свързана с изграждането, развитието и управлението на интелигентни градове. Подходящ и за широк кръг специалисти с висше образование, заемащи длъжности в местната администрация.

Разглеждат се въпросите относно устойчивото градско развитие, иновациите в регионите, финансирането на регионални проекти, планирането на интелигентни градове и др. Обучението е поставено на академична основа и същевременно включва практическите аспекти на цифровизацията, управлението на проекти и други актуални въпроси на изграждането, развитието и управлението на интелигентните градове, които аспекти са разработени с участието на водещи експерти от „Виваком“ АД.

Обучението включва 12 дисциплини. За всяка от тях се предвиждат 15 лекционни часа.

На успешно завършилите ИСК при УНСС се издава свидетелство за следдипломна квалификация.

В програмата ще са ангажирани преподаватели от катедра "Регионално развитие". Екипът на катедрата вече няколко години работи активно в областта на интелигентите градове с научни изследвания, проекти, международни академични партоьрства. Разработи първата в страната магистърска програма в тази област и вече има успешно завършили випуски. Включва активни студенти в развитието на проблематиката, като насърчава идеите им по темата с редовни студентски конференции. Преди тази двусеместриална следдипломна квалификация катедрата реализира и фирмено обучение в същото направление за ръководни специалисти от практиката.