Катедра "Публична администрация"

Предстои Единадесета есенна академия „Бъдещето е днес: обучение по публична администрация чрез AI инструменти"

понеделник, 19 февруари 2024 12:12 /
Начало:
петък, 25 октомври 2024 9:00
Край:
петък, 25 октомври 2024 16:00
Място:
Подробности:

Единадесета есенна академия „Бъдещето е днес: обучение по публична администрация чрез AI инструменти“ ще бъде фокусирана върху възможностите за използване на разнообразни инструменти на изкуствен интелект (AI) в процесите по преподаване и учене. За целта се предвижда подготовката за провеждането й да стартира още през летния семестър на учебната 2023/24 година, когато в рамките на работата по отделни дисциплини с бакалаври и магистри на катедра „Публична администрация“ ще бъдат апробирани:

-       Инструменти за създаване на съдържание (текстове и видео);

-       Инструменти за оценяване;

-       Инструменти за подобряване на креативността;

-       Инструменти за комуникация;

-       Виртуални асистенти за преподаване;

-       Платформи за проследяване на напредъка и осигуряване на обратна връзка;

-      Чатботове, които предоставят на студентите информация за административни въпроси, свързани със срокове за записване, стипендии, мобилности и др.;

 

Актуалността на темата за прилагането на AI инструменти във всички аспекти на висшето образование е безспорна. Вместо да се възприема враждебно и с непознаване, Единадесета есенна академия цели да подпомогне преподавателите от катедрата в намирането на ползотворни начини за въвеждане на AI инструментариум в своята работа със студентите. Поради относителната новост на темата, това означава тестване и критично осмисляне на плюсовете и минусите на отделни инструменти; изисква дискусия за полезността, която те могат да донесат на преподаватели и студенти.

 

Есенната академия е традиционна научна проява, стартирала през 2014 г. като събитие на катедра „Публична администрация“ и бързо превърнала се във факултетен форум с национално значение. Тя е част от годишния календар с прояви на Института по публична администрация.