Катедра "Финанси"

Преподаватели от катедра „Финанси“ бяха поканени да участват в Международната седмица на студентите, организирана от Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния

понеделник, 13 май 2024 17:11

Преподавателите от катедра „Финанси“ – доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова и проф. д-р Силвия Трифонова-Праматарова, бяха поканени да участват в Международната седмица на студентите, организирана от факултета „Финанси и банкиране“ на Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния.

 

Студентският форум бе на тема „Preparing students for the labour market: the role of theory-based economic judgements against AI-supported decision-making“ и се проведе на 9 май 2024 година онлайн от 18 часа.

Темата на форума предизвика голям интерес сред студентите предвид на това, че все повече се налага в ежедневието ни да се използват информационните технологии. Дали, обаче, използването на изкуствен интелект в обучението и в работата на хората е подходящо и как следва да бъде използван изкуственият интелект? Отговори на тези и други въпроси бяха дадени на проведения форум от участниците.

 

Модератор на срещата бе доц. Михаела Якоб от катедра „Финанси“ при Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния.

 

Сътрудничеството на катедра „Финанси“ при УНСС с факултет „Финанси и банки“ на Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния ще продължи и двете звена ще си партнират при организиране на много международни събития.

Галерия снимки от Преподаватели от катедра „Финанси“ бяха поканени да участват в Международната се ...