Катедра "Статистика и иконометрия"

Преподаватели от катедрата участваха в откриването на изложбата „Статистика за всеки“

понеделник, 05 септември 2022 11:35

На 1 септември 2022 г. в Галерия на открито „Градска градина“ пред Народния театър в гр. София Националният статистически институт (НСИ) и Столична община откриха изложба на тема „Статистика за всеки“. Изложбата беше открита официално от колегата доц. д-р Атанас Атанасов (в средата на снимката по-долу), който е и Председател на националната статистика.

На самата изложба са представени информационни пана (на български и английски език), които имат за цел да запознаят широката публика с основните канали за комуникация на НСИ с потребителите, както и с инициативите за повишаване на статистическата грамотност и култура на младите хора в България. Представени са международните успехи и награди, които българските ученици и студенти печелят в различни състезания по статистика.

stat_82571_viber_image_2022-09-02_14-10-07-441.jpg

На откриването на изложбата участие взеха: ръководителят на катедрата доц. Найденов (най-вдясно на снимката), научният секретар гл. ас. Васил Бозев (крайно ляво на снимката) и новопопълнението в преподавателския колектив: ас. д-р Весела Димитрова (втората от дясно на ляво). Младежът на снимката (вторият от ляво на дясно) е част от отбора, с ментор гл.ас. Бозев, класирал България на първо място в Европейския съюз в Европейската олимпиада по статистика.

Повече информация за изложбата чете тук: https://www.nsi.bg/bg/content/19748/изложба-„статистика-за-всеки

Повече за актуалната инициатива на НСИ - Международен конкурс за статистически плакат 2022–2023 вижте тук: https://www.nsi.bg/islp2023/

Повече информация за Европейската олимпиада по статистика ще намерите тук: https://www.nsi.bg/esc-2022/

Галерия снимки от Преподаватели от катедрата участваха в откриването на изложбата „Статистика за в ...