Катедра "Регионално развитие"

Конференция за дигитализация на висшето образование с тематична секция на катедрата

сряда, 08 февруари 2023 14:10

Научно-практическа конференция на тема „Дигитализация на висшето образование в България“ се проведе на 14 април 2022 година в голямата и малка конферента зала на УНСС. Форумът е организиран от нашия университет съвместно с Виваком. Участие взеха университети от цялата страна. Катедра "Регионално развитие" се включи със самостоятелен тематичен и дискусионен панел, в който свърза умните градове с университетите.

1cb5e_диг.образ.виваком 1.jpg

Снимка: УНСС (официален сайт) 

При откриването на събитието ректорът проф. д-р Димитър Димитров подчерта важността на темата. "Дигиталната трансформация обаче предполага огромна трансформация в мисленето и нагласата към света. Ние, хората призвани да променят новите учебни планове, трябва да прогнозираме тази промяна със задълбочен поглед върху процесите и активен диалог с ученици, студенти, млади учени“, отбеляза проф. Димитров. 

 03abe_диг.образ.виваком 17.jpg

Снимка: УНСС (официален сайт) 

Ръководителят на катедра "Регионално развитие" доц. д-р Георги Николов поздрави участниците и ги запозна с първата в страната магистърска програма, насочена изцяло към комплексната интелигентна трансформация и развитие на градовете. 

„Пътят, който извървяхме, започна преди година и не беше никак лек. През последните години нашият екип успя да изпревари и да надскочи съвремието при информирането на нашата магистърска програма „Развитие на интелигентните градове“. Фокусът в нашата работа винаги са студентите, особено сега в процесите на дигитализация и трансформация на обществото и икономиката. Ние сме заинтересовани да подготвим бъдещите кадри, които ще се занимават с управлението на регионите и с процесите, които следват от дигиталната трансформация“, сподели доц. д-р Георги Николов.

Прикачени файлове:

image/jpeg 1cb5e_диг.образ.виваком 1.jpg - 43 KB

image/jpeg 03abe_диг.образ.виваком 17.jpg - 216 KB

image/jpeg 13d12_диг.образ.виваком 10.jpg - 76 KB

Галерия снимки от Конференция за дигитализация на висшето образование с тематична секция на катедр ...