Катедра "Регионално развитие"

Участие на катедрата на конференция в Ниш, Сърбия

понеделник, 02 октомври 2023 13:24

На 23 юни 2023 г. катедрата взе участие в една от най-утвърдените конференции за регионално развитие на Балканите. Форумът на тема "Регионално развитие и демографски потоци в страните от Югоизточна Европа" на Икономическия факултет на Университета в Ниш се провежда вече 28 години.

Участвам от 2005 година, когато бях още докторант, спомня си и ръководителят на катедра "Регионално развитие" доц. Георги Николов. 

Откриване на конференцията.jpg Участници.jpg

Снимка: (ляво) Откриване на конференцията и представяне на своеобразната стена с научни сброници от предишните издания; (дясно) Участници на форума.

Организаторите представиха и впечатляваща колекция от 28 тома с общо 1500 доклади събрани в 15 000 страници през годините.
Участваха представители на Европейската комисия и партньори по проект за интелигентни градове. Темата беше представена с отделен панел, в който доклад имаха доц. Николов и гл. ас. Любомирова от УНСС. 

Катедрата е традиционен участник и партньор сред ежегодните участици от университети в България, Сърбия, Хърватия, Северна Македония и региона. Нашият екип представи още два доклада за иновации и демографско развитие в регионите и относно значението на индустриалните зони.  

Прикачени файлове:

image/jpeg Откриване на конференцията.jpg - 242 KB

image/jpeg Участници.jpg - 197 KB

Галерия снимки от Участие на катедрата на конференция в Ниш, Сърбия ...