Катедра "Регионално развитие"

Спецсеминар и студентска кръгла маса на специалност "Регионално развитие"

четвъртък, 27 април 2023 12:39

Спецсеминар_7.jpg

Снимка: Студенти специалност "Регионално развитие" от трети и четвърти курс и преподаватели от катедрата

Като част от поредицата събития, посветени на 10-годишния юбилей от нейното създаване, катедра „Регионално развитие“ проведе на 13-ти февруари 2023 г. в резиденция „Бояна“ спецсеминар и кръгла маса за студенти от трети и четвърти курс на специалност „Регионално развитие“.

Ръководителят на катедрата доц. д-р Георги Николов приветства участниците, като акцентира върху важността на въпросите от дневния ред на изнесения спецсеминар, свързани с провеждането на държавния изпит и организирането на преддипломните стажове в държавната администрация. „Избрахме това място, за да пресъздадем реалната обстановка в работата на държавните институции и срещите на високо равнище, където вие в бъдеще ще можете да прилагате на практика усвоените теоретични знания и умения в нашия университет“, каза доц. Николов.

Спецсеминар_3.jpg 

Снимка: доц. д-р Елка Василева и доц д-р Георги Николов при откриването на събитието

Научният секретар доц. д-р Елка Василева консултира студентите относно установените в катедрата стандарти за провеждане на преддипломен стаж, а доцент д-р Николов ги запозна с правилата за провеждане на държавен изпит и представи изпитния конспект.

Спецсеминар_5.jpg  Спецсеминар_4.jpg

Снимка: гл. ас. д-р Десислава Боцева и гл. ас. д-р Никола Танаков представят новите проекти, в които участват и студентите

Ръководителите на класираните за финансиране научноизследователски проекти в УНСС гл. ас. д-р Георги Цолов и младите изследователи гл. ас. д-р Десислава Боцева и гл. ас. д-р Никола Танаков представиха своите проектни идеи. Бяха сформирани и работни групи за участие на студенти в изпълнението на проектите.

Спецсеминар_6.jpg

Снимка: Участниците в конференцията

В рамките на проведената студентска кръгла маса бяха обсъдени въпроси, актуални за регионалното развитие, с акцент подобряването на учебния план на специалността, структурата на учебните програми и съдържанието на специализиращите дисциплини, което в максимална степен да отговаря на изискванията на потребителите на кадри от специалността.

Прикачени файлове:

image/jpeg Спецсеминар_1.jpg - 193 KB

image/jpeg Спецсеминар_2.jpg - 188 KB

image/jpeg Спецсеминар_3.jpg - 215 KB

image/jpeg Спецсеминар_4.jpg - 161 KB

image/jpeg Спецсеминар_5.jpg - 175 KB

image/jpeg Спецсеминар_6.jpg - 229 KB

image/jpeg Спецсеминар_7.jpg - 236 KB

Галерия снимки от Спецсеминар и студентска кръгла маса на специалност "Регионално развитие" ...