Катедра "Финанси"

Студенти на катедра „Финанси“ участваха в образователното събитите Trading & Investing Bootcamp

събота, 11 май 2024 19:00

Студенти от специалност „Финанси“ в ОКС “Бакалавър“ и специалност „Финансов мениджмънт“ в ОКС „Магистър“ имаха удоволствието да участват в образователното събитите Trading & Investing Bootcamp.

Събититето, организирано от Front Peak Trading и AIESEC,  се проведе на 11 май 2024 г., събота, от 13:30 до 18:00 ч., в зала Open Source на SoftUni. 

Лекторите на Trading & Investing Bootcamp бяха старши трейдъри и ментори от хедж фонда Front Peak: Николай Стойков, Симеон Петков, Георги Терзиев и Константин Лазаров.

Обсъдени и засегнати бяха следните теми:

  • Основи на финансовите пазари: как глобалните събития влияят върху инвестициите, ролята на лихвените проценти, сравнение на различните видове активи (акции, облигации, недвижими имоти, криптовалути);
  • Инвестиране vs. Трейдинг: стратегии за натрупване на богатство, стилове на инвестиране, buy and hold vs. day trading;
  • Професионални техники за търговия: финансов анализ, технически анализ, управление на риска;
  • Професионалният трейдинг и вземането на решения: как да управляваме емоциите си, да се учим от грешките си и да проявяваме дисциплина.

 

Катедра „Финанси“ си сътрудничи с „Фронтпийк Трейдинг“. Сътрудничеството е в изпълнение на подписан меморандум за сътрудничество между УНСС и хедж фонд „Фронтпийк Трейдинг“. Координатор по споразумението е доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова от катедра „Финанси“.

Галерия снимки от Студенти на катедра „Финанси“ участваха в образователното събитите Trading & Inv ...