Катедра "Финанси"

Предприемачи в науката - конкурс на Фондация "Карол Знание"

вторник, 31 август 2021 14:05


Във връзка с подписано рамково споразумение за стратегическо партньорство между УНСС и Карол Знание, студенти от магистърските програми, докторанти и млади учени могат да участват в четвъртото издание на преакселераторската програма Impact Investing, които, след обучителната част на програмата, ще могат да  участват в конкурса „Предприемач в науката“ с  награден фонд от 30 000 лв.  

 

Програмата Impact Investing стартира от 29 септември 2021 г. до 8 декември и ще се провежда онлайн. Кандидатури се приемат до 6 септември 2021 г., като записването за участие е отворено. 

 

Програмата „Предприемачи в науката“ през 2021 г. е с фокус Impact Investing и е отворена за научни проекти със социално и екологично въздействие. Тричленно експертно жури ще селектира кандидатурите и ще определи участниците.

 

В програмата може да кандидатстват студенти от магистърските програми, които развиват бизнес идея, базирана на научна разработка, а също и докторанти, редовна, задочна или свободна форма на обучение, и учени, защитили докторска степен до 5 години преди датата на кандидатстване в конкурса.

 

Основната цел на проекта е изграждане на предприемаческо мислене и умения, които ще позволят на учените да търсят най-адекватното продължение на своята научна работа към индустрията, създаване на партньорства, осигуряване на финансиране, стартиращ бизнес, патент или друг вид реализация. С обучението се изграждат преносими умения, които биха били полезни във всяка следваща фаза на научната работа или кариерно развитие.

 

За повече информация, може да посетите сайта на програмата - https://karollknowledge.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-2/

Галерия снимки от Предприемачи в науката - конкурс на Фондация "Карол Знание" ...