Катедра "Предприемачество"

Лекция-среща на тема "Глобалният предприемач и обучението по бизнес и предприемачество в университетите: Как да ги срещнем?"

четвъртък, 25 септември 2014 16:17 /
Начало:
вторник, 07 октомври 2014 17:00
Край:
Място:
Голяма конферентна зала на УНСС
Подробности:

Катедра "Предприемачество" и Клубът на младия иновативен предприемач при УНСС организират лекция-среща на тема:

"Глобалният предприемач и обучението по бизнес и предприемачество в университетите: Как да ги срещнем?" на 7-ми октомври от 17.00 часа в голяма конферентна зала на УНСС.

Лектор: професор Робърт Хисрич, предприемач, директор на Център за глобално предприемачество "Уолкър", Училище за глобален мениджмънт "Тъндърбърд", САЩ, световен авторитет в областта на предприемачеството

След представянето на проф. Хисрич ще има дискусия по теми, интересуващи студентите.

 

* Кратка биография на проф. Робърт Хисрич

Професор Робърт Хисрич е предприемач, директор на Центъра за глобално предприемачество "Уолкър" на Училището за глобален мениджмънт "Тъндърбърд", САЩ, доктор хонорис кауза на няколко европейски университета. Гост професор в техническите университети във Виена и Куинсланд (Австралия), университетите в Любляна (Словения), Дзилин и Джъдзянг (Китай). Професор Хисрич е започнал кариерата си в "Проктър енд Гембъл", преминавайки във "Форд мотор", достигайки до днешните му позиции на световноизвестен професор, консултант и спикър на различни международни форуми. Автор е на голям брой публикации, а книгите му по предприемачество и маркетинг са сред най-продаваните в света. Книгата "Предприемачество: стартиране, развитие, и управление на ново предприятие" има девет издания и е преведена на девет езика. Консултирал е фирми като "Алкоа", "Бритиш Петролеум", "Ситикорп", "Диджитъл икуипмънт", "Бостън Файв", "Кендал" и др.

В последните години проф. Хисрич е особено търсен като спикър по успешно предприемаческо поведение и маркетинг в глобална, мултикултурна бизнес среда в различни страни. Той беше и спикър на Шестата международна конференция "Предприемачески/управленски иновативни стратегии и поведение в глобална мултикултурна среда", организирана в периода 9-12 септември 2014 г. в Несебър.