Катедра "Икономикс"

Доц. д-р Кристалина Георгиева получи почетното звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“

сряда, 18 май 2022 19:40



На 17 май 2022 г. в аула „Максима“ на университета ректорът проф. д-р Димитър Димитров удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“ доц. д-р Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд. Сред официалните гости на церемонията бяха министър-председателят на Република България Кирил Петков, управителят на Българската народна банка Димитър Радев и зам.-председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Петър Чобанов.



„За нас Вашето звание има особена символична стойност. Вашата кариера и управлението на най-значимата финансова институция в света – Международният валутен фонд са доказателство, че от създаването си преди повече от век до днес, УНСС предава конкурентни знания и изгражда лидери“, изтъкна проф. д-р Димитър Димитров. 


„Изключително развълнуван съм, защото с доц. Георгиева започнахме по едно и също време преподаването в катедра „Политикономия“, заедно участвахме в конкурс за доценти. Тя демонстрира завидни способности и е от полза и за МВФ, и за България. Ние се гордеем с нея и тя се гордее с нас. УНСС не е в първите 100 университета, но като отворите, за да научите за МВФ, начело на фонда е  УНСС в лицето на доц. Кристалина Георгиева“, заяви проф. д.ик.н. Румен Гечев. 

 

Прикачени файлове:

image/jpeg IMG_2321.JPG - 94 KB

image/jpeg IMG_2320.JPG - 87 KB

image/jpeg IMG_2319.JPG - 99 KB

image/jpeg IMG_2318.JPG - 94 KB

image/jpeg IMG_2318.JPG - 94 KB

Галерия снимки от Доц. д-р Кристалина Георгиева получи почетното звание „Доктор хонорис кауза на У ...