Катедра "Счетоводство и анализ"

Доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева и доц. д-р Калина Кавалджиева посетиха Катедра „Счетоводство“, към Факултет „Икономика и бизнес“, Университета в Загреб

сряда, 05 юни 2024 11:16

В периода 13-17 май 2024 г. преподаватели от катедра „Счетоводство и анализ“ - доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева и доц. д-р Калина Кавалджиева посетиха Университета на Загреб, Хърватска, по програма „Еразъм +“, където участваха в поредица от активности и академични дейности.

На снимките са доц. д-р Калина Кавалджиева и доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева, пред Факултет „Икономика и бизнес“ към Университета в Загреб. 

Доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева изнесе лекционен курс пред студенти в бакалавърска степен на обучение, направление „Счетоводство“, трети курс, изучаващи дисциплината „Счетоводство във финансовият сектор. Анализ на финансовите отчети“ на следните теми: „Структура и характеристики на инвестициите на застрахователните дружества в България“ и „Инвестициите, като обект на счетоводно отчитане от застрахователните дружества“. Предвидената учебна програма за представяне пред студентите беше съгласувана с проф. д-р Весна Васичек, Ръководител катедра „Счетоводство“ и доц. д-р Саня Томинек, дългогодишен преподавател към Катедра „Счетоводство“ и приемащ преподавател по осъществената мобилност.


На снимката от ляво на дясно -  доц. д-р Саня Томинек, доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева, проф. д-р Весна Васичек, Ръководител катедра „Счетоводство“ и студентите, пред които е изнесена лекцията.

На снимката от ляво на дясно са преподавателите доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева, проф. д-р Весна Васичек и доц. д-р Саня Томинек.

По покана на доц. д-р Саня Томинек – приемащ преподавател, бяха посетени и лекционни курсове водени пред студенти от бакалавърска степен на обучение, направление „Право“, изучаващи дисциплината „Счетоводство на предприятието“.

На снимката от ляво на дясно -  доц. д-р Саня Томинек,  доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева и студенти

Доц. д-р Калина Кавалджиева проведе учебни занятия пред студенти в бакалавърска степен на обучение, направление „Счетоводство“, трети курс, изучаващи дисциплината „Анализ на счетоводните отчети“, както и на студенти магистърска степен на обучение, изучаващи дисциплината „Международни финанси“. Представен е лекционен теоретичен материал и е разгледан казус със студентите.

На изображенията са проф. д-р Ивана Сакер, доц. д-р Калина Кавалджиева и студенти

Учебната програма за студентите беше съгласувана с проф. д-р Ивана Сакер и проф. д-р  Николина Дечман, които са преподаватели към катедра „Счетоводство“. Програмата беше представена и на техния учебен отдел.

Доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева осъществи срещи с проф. д-р Весна Васичек, Ръководител катедра „Счетоводство“ и доц. д-р Саня Томинек, преподавател в катедра „Счетоводство“.

Доц. д-р Калина Кавалджиева проведе среща с проф.д-р Щепан Лакушеч, ректор на Университета в Загреб и проф. д-р Саня Малич декан на факултет Икономика и бизнес, член на катедра Счетоводство.

На двете срещи бяха обсъдени различни ключови въпроси с основен акцент върху представяне на УНСС, неговите факултети и дейността на факултет Финансово – счетоводен и катедра „Счетоводство и анализ“, както и възможностите по програма Еразъм+ за обмен на студенти и преподаватели между двете институции и възможността за съвместни научни изяви, провеждане на научни конференции от катедрите по Счетоводство на двата университета. На лекциите беше представен УНСС, като образователен център в България, както и неговото място в европейския алианс от университет по програма „ЕNGAGE.EU”.

По време на мобилността преподавателите от катедра „Счетоводство“ към Университета в Загреб, отделиха време и представиха голяма част от изданията на катедра „Счетоводство“, като учебници, монографии, сборници с доклади от конференции и др.

Осъществената мобилност се реализира изцяло със съдействието на Университетски център за мобилност на преподаватели и студенти към УНСС, с професионалните насоки от неговия ръководител доц. д-р Камелия Асенова, така и от всички сътрудници от центъра.



Галерия снимки от Доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева и доц. д-р Калина Кавалджиева посетиха Катед ...