Катедра "Счетоводство и анализ"

Майсторски клас по стандартизация в счетоводството с гост – лектори от Ernst & Young

събота, 05 декември 2020 13:50

Темата на публичната онлайн лекция, която лектори на ЕY изнесоха пред студентите на УНСС, бе „Ефекти върху процеса на отчетност от тенденциите за централизиране на счетоводната и данъчната функция на мултинационални компании ”

  

Лектори на EY бяха г-н Найден Костадинов, ДЕС, FCCA, съдружник и ръководител на отдел „Данъчни, счетоводни и правни услуги“ в EY България, С. Македония, Албания и Косово и г-жа Ралица Димитрова, ACCA, старши мениджър в отдел „Данъчни, счетоводни и правни услуги“ в EY България.

 

Гостите бяха приветствани от проф. Снежана Башева, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“ и инициатор на лекцията. „Г-н Костадинов е възпитаник на нашата катедра, което за нас е повод за гордост. Благодаря на гост – лекторите, които отделят от времето си да споделят с нас ценния си практически опит“, заяви проф. Башева при откриването.

Акцентите в лекцията бяха:

  • Глобални тенденции за централизиране на счетоводната отчетност в центрове за споделени услуги (Shared Services Centers – „SSC“)
  • Ефекти върху счетоводната отчетност на компаниите за местни (нормативно установени) цели и данъчно отчитане
  • Методология за счетоводно и данъчно отчитане за местни цели. Равнение с централизираната отчетност в SSC
  • Представяне на практически примери.

  

Събитията се организират в рамките на договора за сътрудничество между УНСС и ЕY България с координатор гл. ас. д-р Лили Джонева, катедра „Счетоводство и анализ“. ЕY в България (https://www.ey.com/bg_bg) присъства на българския пазар от 1992 г. В момента в нея работят 300 служители които предоставят професионални услуги на голям клиентски портфейл от частни клиенти и предприемачи, стартиращи бизнеси, публични компании и големи международни корпорации.

Галерия снимки от Майсторски клас по стандартизация в счетоводството с гост – лектори от Ernst & Y ...