Катедра "Счетоводство и анализ"

На 29.11.2021 Deloitte България проведе майсторски клас на тема: МСФО 15 „Приходи от договори с клиенти“

вторник, 30 ноември 2021 11:09

Началото на майсторския клас бе дадено от доц. д-р Атанаска Филипова-Сланчева, преподавател от катедра „Счетоводство и анализ“, която приветства студентите, гостите и лекторите. На майсторския клас присъстваха и проф. д.ик.н. Михаил Динев – бивш ректор на УНСС, първи председател на Сметната палата и председател на ИДЕС от 2004 до 2011 г. и проф. д-р Снежана Башева - ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“.

Визуализация на изображенията

В началото на майсторския клас Галена Жеркова – специалист Човешки ресурси в Deloitte България, представи дейността на Deloitte България и кариерните възможности, които дружеството предоставя на студентите от УНСС в областта на одита.

Лектори бяха Искра Иванова – старши одит мениджър в Deloitte България и Павлин Николов - одит мениджър в Deloitte България и бивш възпитаник на УНСС. Те представиха на присъстващите основните насоки, зададени в МСФО 15, както и някои от по-специфичните проблеми, с които практикуващите счетоводители и одитори се сблъскват при прилагане на изискванията на стандарта.

Освен теоретичните постановки на МСФО 15, лектори представиха и множество практически казуси по прилагането на стандарта.

Лекцията завърши с Q&A сесия, на която студентите и гостите имаха възможност да зададат своите въпроси и да обсъдят неяснотите по прилагане на МСФО 15.

Събитията се организират в рамките на договора за сътрудничество от 29.05.2019 г. между УНСС и Deloitte България с координатор доц. д-р Мария Маркова, катедра „Счетоводство и анализ“. Deloitte България (https://www2.deloitte.com/bg/bg.html) е една от водещите организации в страната, която предоставя професионални услуги в сферата на одита, данъчно-правни услуги, услуги по управление на риска и консултантски услуги в областта на финансите.

 

 

Галерия снимки от На 29.11.2021 Deloitte България проведе майсторски клас на тема: МСФО 15 „Приход ...