Катедра "Счетоводство и анализ"

Студент от наша магистърска специалност спечели стипендия от ИДЕС

петък, 31 май 2024 8:20

Кристиян Трайков, магистър от специалност „Счетоводство, финансов контрол и финанси с преподаване на  английски език“, който по-рано тази година спечели стипендия на БНБ за 2024 г., получи и стипендия от Института на дипломираните експерт-счетоводители в България. Стипендията е учредена на името на проф. д-р Станчо Чолаков, министър на народното просвещение и председател на Българската народна банка. Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС), с който УНСС има дългогодишни партньорски взаимоотношения, връчи и превърналите се в традиция стипендии на името на проф. д-р Димитър Добрев, втори ректор на УНСС, основател и патриарх на счетоводната наука в България.

Председателят на ИДЕС Бойко Костов връчва наградата

Стипендиите, учредени на имената на видните председатели на ИДЕС – проф. д-р Димитър Добрев и проф. д-р Станчо Чолаков, са на стойност 1000 лв. и са предвидени като допълнителен стимул за студентите в областта на счетоводството, финансовия контрол и одита. 

Тази година по изключение, заради силната конкуренция и високите академични успехи на студентите от различните университети, бяха отличени трима магистри. Студентите, които получиха стипендии, се обучават в УНСС, СУ и ИУ-Варна.


Галерия снимки от Студент от наша магистърска специалност спечели стипендия от ИДЕС ...