Катедра "Икономика на транспорта и енергетиката"

Проф. д-р Христина Николова: Студентите ни се обучават в управление на умни системи за зелен транспорт и енергетика

понеделник, 12 април 2021 11:50

Разглеждате снимки от Проф. д-р Христина Николова: Студентите ни се обучават в управление на умни системи за зелен транспорт и енергетика

Вижте пълен текст на Проф. д-р Христина Николова: Студентите ни се обучават в управление на умни системи за зелен транспорт и енергетика

Секторите &bdquo;Транспорт&ldquo; и &bdquo;Енергетика&ldquo; претърпяха драстични промени през последните години. За новите възможности пред студентите да усвоят управлението на зелените енергийни и транспортни системи разговаряме с&nbsp;<span><a href="http://blogs.unwe.bg/hnikolova/">проф. д-р Христина Николова</a></span>,&nbsp;ръководител на катедра &bdquo;Икономика на транспорта и енергетика (<i>на снимката долу</i>).

Секторите „Транспорт“ и „Енергетика“ претърпяха драстични промени през последните години. За новите възможности пред студентите да усвоят управлението на зелените енергийни и транспортни системи разговаряме с проф. д-р Христина Николова, ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетика (на снимката долу).

Радваме се на голям интерес и непрекъснато каним гост-преподаватели от бизнеса. Организираме и много изнесени обучения в самите компании. През последните години работим активно и по последователното обвързване на курсовите работи и проекти, предвидени по различни дисциплини от учебните планове с решаването на реални казуси от практиката. Възлагаме така наречените &ldquo;малки проекти&rdquo;, които студентите разработват, като в решаването на казусите и оценяването участват представители на компаниите. Работим усилено и по обвързването на отделните дисциплини от учебния план в рамките на т.нар. &bdquo;проектно базирано обучение&ldquo;. По този начин студентите имат директна връзка и контактуват с всички компании, които са заинтересувани от тяхната реализация, още докато учат.

Радваме се на голям интерес и непрекъснато каним гост-преподаватели от бизнеса. Организираме и много изнесени обучения в самите компании. През последните години работим активно и по последователното обвързване на курсовите работи и проекти, предвидени по различни дисциплини от учебните планове с решаването на реални казуси от практиката. Възлагаме така наречените “малки проекти”, които студентите разработват, като в решаването на казусите и оценяването участват представители на компаниите. Работим усилено и по обвързването на отделните дисциплини от учебния план в рамките на т.нар. „проектно базирано обучение“. По този начин студентите имат директна връзка и контактуват с всички компании, които са заинтересувани от тяхната реализация, още докато учат.

Имаме също много добро сътрудничество със редица западни университети, в които има сродни бакалавърски и магистърски програми, например, в Австрия и Германия. През последните 4 години ежегодно наши студенти вземат участие в международния семинар &bdquo;Европейски транспортни пазари и европейска транспортна политика&ldquo; в Университета в гр. Хайлброн, Германия.

Имаме също много добро сътрудничество със редица западни университети, в които има сродни бакалавърски и магистърски програми, например, в Австрия и Германия. През последните 4 години ежегодно наши студенти вземат участие в международния семинар „Европейски транспортни пазари и европейска транспортна политика“ в Университета в гр. Хайлброн, Германия.

Галерия снимки от Проф. д-р Христина Николова: Студентите ни се обучават в управление на умни сист ...