Катедра "Икономическа социология"

ОП “Софпроект” обявява старта на oтворена покана за концепция за развитие на северното и източно крило на Централната минерална баня

вторник, 19 май 2020 13:53

Стартира oтворената покана за концепция за северното и източно крило на Централната баня 

 

ОП Софпроектобявява старта на oтворена покана за концепция за развитие на северното и източно крило на Централната минерална баня. Право да участват имат всички български и чуждестранни физически или юридически лица, както и обединения, които искат да разработят и представят убедителна и аргументирана концепция за правилното и оптимално използване на двете крила на Банята. Заданието за конкурса беше представено за първи път през март и финализирано след получаването на обратна връзка от над 200 граждани и експерти. Финалните правила на конкурса вече са публикувани на https://sofproect.com/portfolio/banya/

 

Подборът на концепция за развитие на Банята ще се проведе в два етапа. В първия етап, който продължава до 26 юни, кандидатите трябва да подадат документи, включващи представяне на екипа, предложение за метод на работа и резюмета на концепция, бизнес план и бизнес модел. Кандидатурите се разглеждат от експертна комисия в 15-членен състав, която ще избeртри екипа за участие във втората фаза на конкурса.  

 

Във втория етап трите избрани екипще бъдат поканени да разработят задълбочено и в детайл своите концепции, бизнес план и модел и да представят предложенията си  публично. Всеки от тези екипи ще получи възнаграждение в размер на 10 000 лева. На финала Столична община ще придобие разработените концепции и ще има право да избере една от тях за реализация, да комбинира елементи от отделните разработки, да покани един или няколко експерта от екипите за последващи действия по реализацията или да се договори с авторите за друго. 

 

Бъдещето на неизползваната част от Централната минерална баня в София се дискутира от десетилетия. Надявам се с тази отворена покана да намерим добре аргументирано решение, което да е в интерес на гражданите на Столична община. Затова ще работим за максимална публичност и прозрачност при подбора на участниците, разработването на концепциите, оценките и аргументацията на журито. Резултатите от работата на екипите във втората фаза ще бъдат представени публично, за да съберем и колкото може повече обратна връзка за тях”, обясни Любо Георгиев, директор на “Софпроект” и ръководител на екипа на „Визия за София“.  

 

Можете да следите и участвате в процеса на сайта на “Софпроект” https://sofproect.com/category/новини/. 

 

 

За повече информация: 

Радостина Попова  

0898980184 

[email protected]  

 

 

За Софпроект: 

Софпроект - Общ градоустройствен план е общинско предприятие, основано през 1997 г. с решение на Столичен общински съвет. Организацията съществува, за да събира и анализира данни за средата, да включва заинтересовани страни в диалог и на базата на анализ да предлага планове, стратегии и политики за развитието на Столична община. С цел развитие на цялостната среда, предприятието координира създаването на дългосрочната стратегия за развитие на Столична община Визия за София и отговаря за подготовката на изменението на Общия устройствен план на Общината. Мултидисциплинарният екип на Софпроект работи винаги в обществен интерес с различни общински структури, университети и изследователи, браншови, неправителствени и търговски организации. Научете повече за работата на Софпроект на https://sofproect.com/. 

Галерия снимки от ОП “Софпроект” обявява старта на oтворена покана за концепция за развитие на сев ...