Катедра "Икономическа социология"

Студентски форум по случай 40 години на катедра „Икономическа социология” на УНСС и 20-годишнината на катедра „Социология” на ЮЗУ.

понеделник, 25 май 2015 15:30

Разглеждате снимки от Студентски форум по случай 40 години на катедра „Икономическа социология” на УНСС и 20-годишнината на катедра „Социология” на ЮЗУ.

Вижте пълен текст на Студентски форум по случай 40 години на катедра „Икономическа социология” на УНСС и 20-годишнината на катедра „Социология” на ЮЗУ.

&nbsp;На 5-6 май 2015 г. в Университетски център &bdquo;Бачиново&rdquo;, Благоевград се проведе Вторият студентски научен форум на тема &bdquo;<i>Потенциалът на съвременната българска младеж за напредъка на България</i>&rdquo;, организиран по инициатива на студентите от клубовете на младия социолог при катедра &bdquo;Икономическа социология&rdquo; на Университет за национално и световно стопанство и катедра &bdquo;Социология&rdquo; на Югозападен университет &bdquo;Неофит Рилски&rdquo;.

 На 5-6 май 2015 г. в Университетски център „Бачиново”, Благоевград се проведе Вторият студентски научен форум на тема „Потенциалът на съвременната българска младеж за напредъка на България”, организиран по инициатива на студентите от клубовете на младия социолог при катедра „Икономическа социология” на Университет за национално и световно стопанство и катедра „Социология” на Югозападен университет „Неофит Рилски”.

В академичната инициатива участваха 16 студенти от първи до четвърти курс на двата университета. Студентската изява бе реализирана с академичната подкрепа на преподавателите от УНСС доц. д-р Мария Стоянова (заместник декан по НИД на ОИФ) и ас. д-р Тодорка Кинева и от ЮЗУ &ndash; доц. д-р Мария Серафимова (ръководител на катедрата), гл.ас. д-р Ивета Якова (научен секретар на катедрата).

В академичната инициатива участваха 16 студенти от първи до четвърти курс на двата университета. Студентската изява бе реализирана с академичната подкрепа на преподавателите от УНСС доц. д-р Мария Стоянова (заместник декан по НИД на ОИФ) и ас. д-р Тодорка Кинева и от ЮЗУ – доц. д-р Мария Серафимова (ръководител на катедрата), гл.ас. д-р Ивета Якова (научен секретар на катедрата).

В продължение на повече от 7 часа бяха презентирани и дискутирани проблемите на европейското образование и неговите четири стълба, професионалната реализация, възвращаемостта на инвестициите в знание, полезността на знанието за напредъка на България, тревожните проблеми на &bdquo;изтичането на мозъци&rdquo; и едновременно на добавена стойност от България, конфликтните зони, свързани с възпроизвеждащата се неграмотност, ширещата се наркомания сред младите, ролевите дисбаланси на съвременната българка при раждането и отглеждането на децата и трудовата кариера, ролята на съвременното българско семейство като среда и стимул за &bdquo;раждане&rdquo; на потенциала за напредъка и др. Предвижда се издаването на сборник, който да включва докладите на всички участници.

В продължение на повече от 7 часа бяха презентирани и дискутирани проблемите на европейското образование и неговите четири стълба, професионалната реализация, възвращаемостта на инвестициите в знание, полезността на знанието за напредъка на България, тревожните проблеми на „изтичането на мозъци” и едновременно на добавена стойност от България, конфликтните зони, свързани с възпроизвеждащата се неграмотност, ширещата се наркомания сред младите, ролевите дисбаланси на съвременната българка при раждането и отглеждането на децата и трудовата кариера, ролята на съвременното българско семейство като среда и стимул за „раждане” на потенциала за напредъка и др. Предвижда се издаването на сборник, който да включва докладите на всички участници.

Галерия снимки от Студентски форум по случай 40 години на катедра „Икономическа социология” на УНС ...