Катедра "Регионално развитие"

Девета международна научна конференция "Съвременни предизивкателства за опазването и управлението на природното културно наследство", Охрид

вторник, 16 март 2021 18:06

За трети път катедра "Регионално развтие" участва в международна научна конференция "Съвременни предизивкателства за опазването и управлението на природното културно наследство". Форумът се съсоя на 18 януари 2021 г. се провежда за девети път в Охрид, Северна Македония, а за първи път онлайн. Организтори са Институтът по социо-културна антропология и Университетът Евро-Балкан в Скопие.                                                 
Ежегодното събитие е традиционнен форум за вече изградена научна мрежа от изследователи от Северна Македония, България, Сърбия, Турция, Русия, Азърбейджан, Казахстан и др. Темите и тази година бяха в областта на регионалните партньорства и туризма на Балканите. Социологически и културологични изследвания, които всяка година присъстват, се срещнаха и с новите теми за интелигентна специализация на градовете и иновациите в регионите. 
Катедра "Регионално развтие" участва, както и в предишните издания, с два авторски екипа и доклади, които ще бъдат публикувани до края на годината. 

                                                            Охирд_2021_4.jpg  

                 Участници от катедрата по време на презентацията си 

Прикачени файлове:

image/jpeg Охирд_2021_4.jpg - 7 KB

Галерия снимки от Девета международна научна конференция "Съвременни предизивкателства за опазване ...