Катедра "Регионално развитие"

24- та международна регионална конференция в Ниш

петък, 22 ноември 2019 8:49

Регионално развитие и демографски потоци в Югоизточна Европа е темата на традиционната, ежегодна конференция в икономическия факултет на университета в Ниш. Форумът се проведе за 24 път, като за поредна година участваха преподаватели от катедра „Регионално развитие“ в УНСС.
Представени бяха изследвания на учени от различни балкански държави в четири тематични направления: теоретико-методологични проблеми на регионалното развитие, стратегически основни на политиката за регионално развитие, актуални демографски процеси, други аспекти регионалното развитие и демографските потоци.
Форумът е особено важен за регионалната академична общност особено на Балканите, тъй като се провежда от 1996 г и събира ежегодно специалистите в областта.

Студенти и дипломанти от катедрата също взеха участие в тазгодишното издание на конференцията с техни доклади.

Катедрата представи три изследвания, като статиите са публикувани в издание на организаторите.
Главните асистенти Елка Василева и Георги Цолов участваха с тема „The European Concept of Collaborative Economy”.
Асистентите Веселина Любомирова и Никола Танаков представиха анализа „Youth – Problems and Perspectives in the Bulgarian Regions”.
Ръководителят на катедрата доц. д-р Георги Николов и докторант Десислава Боцева се включиха със статията “Modern European Family Patterns  - the crossline between economic progress and demographic crises”

Галерия снимки от 24- та международна регионална конференция в Ниш  ...