Катедра "Регионално развитие"

10 ГОДИНИ КАТЕДРА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ" - СТУДЕНТИТЕ ГОВОРЯТ

вторник, 07 ноември 2023 16:37

Участници.JPG

нимка: Студенти и преподаватели заедно на празника 

Част от най-активните студенти на катедрата от различни курсове представиха идеите си за развитие на регионите на студентската сесия, проведена на 23 октовмри в Голямата конферетна зала на УНСС. Събитието е част от календара по случай 10 годишния юбилей на катедра "Регионално развитие". Модератор на сесията беше научният секретар на катедрата доц. Елка Василева. 

Младите колеги предложиха смели идеи за икономическо развитие, социална инфраструктура, туристическа достъпност, иновативно производство на екологична енергия в градска среда, управление на местно равнище. 

Студенти.JPG

Снимка: Студенти от различни курсове уважиха конференцията. 


Участваха студенти от първи, четвърти курс и докторанти, като техни ментори бяха асистенти от катедрата и научните ръководители. Презентациите на всички участници бяха интересни, иновативни, креативни, неконвенционални, модерни и динамични. Представиха идеите си уверено, аргументирано и професионално. 
Особен интерес предизивикаха докладите на Евелина Димитрова, Симона Стойнева, Макари Лазаров, Мартин Васев, Габриела Костова, които са студенти от 4 курс на специалността. От първи курс отлично се представи Мариам Абду Мохамед Хемайда. 

Изказвания_3.JPG

Снимка: Мариам Абду Мохамед Хемайда и гл. ас. Цветелина Берберова


Повечето участници имат опит от проведената по-рано през годината студентска конференция на катедрата, която също беше част от честванията на 10 годишнината. 

Студентите получиха сертификати за участието си, а докладите им ще бъдат отпечатани в тематичен сборник. 

Прикачени файлове:

image/jpeg Участници.JPG - 6027 KB

image/jpeg Студенти.JPG - 7285 KB

image/jpeg Изказвания_3.JPG - 6019 KB

Галерия снимки от 10 ГОДИНИ КАТЕДРА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ" - СТУДЕНТИТЕ ГОВОРЯТ  ...