Катедра "Регионално развитие"

Уъркшоп и работно посещение при Университета в Дуръс, Албания

понеделник, 25 септември 2023 13:22

Albania_3.jpg

Снимка: Представители на УНСС и домакините от Албания


На 23 март 2023 година, екип на катедра "Регионално развитие" посети Университет „Александър Моисиу“ в Дуръс, Албания по покана на катедрата по публичен мениджмънт и развитие към факултета по политически науки и право. 

Икономическо сътрудничество и развитие беше темата на форума. Задачата на участниците включваше формулиране на ключови направления и умения, в които е необходимо развитието на специалисти и партньорства в региона. 

Albania_1.jpg

Снимка: доц. д-р Георги Николов и гл. ас. д-р Десислава Боцева 

Заедно с участниците от университета Сапиенца в Рим се обсъдиха предизвикателствата на съвместните международни учебни планове и международната академична заетост. 

Участие взеха ръководителят на катедрата доц. Георги Николов, проф. Камен Петров, доц. Елка Василева и главните асистенти Никола Танаков, Десислава Боцева, Георги Цолов. 

Albania_2.jpg

Снимка: Уъркшоп в университета в Дуръс с участници от катедра "Регионално развитие", УНСС



Доц. Николов представи предимствата на обучението по регионално развитие като нова специалност в областта на икономиката и управлението с интердисциплинарна насоченост на уменията. "Задачата ни е да подготвяме специалисти за развитие на регионите и градовете, които да имат комплексни знания в динамичното общество на икономика 4.0", подчерта той. 

Проведени бяха и срещи с представители на университета за обсъждане на бъдещи партньорства и проекти. 

Прикачени файлове:

image/jpeg Albania_1.jpg - 72 KB

image/jpeg Albania_2.jpg - 38 KB

image/jpeg Albania_3.jpg - 45 KB

Галерия снимки от Уъркшоп и работно посещение при Университета в Дуръс, Албания ...