Катедра "Регионално развитие"

10-ти европейски форум за регионите и градовете в Белгия

понеделник, 24 юни 2024 19:57

Екип от катедра "Регионално развитие" участва на 10-тия Европейски форум на регионите и градовете в Монс, Белгия през месец март тази година. Доц. д-р Георги Николов, доц. д-р Елка Василева, гл. ас. д-р Никола Танаков, гл. ас. д-р Георги Цолов и редовен докторант Кристиян Герчев представляваха катедрата и УНСС на най-голямото ежегодно събитие за бъдещето на регионите, организирано от Комитета на регионите в ЕС.

Европейски региони и градове_1.jpg

Снимка: Участници от катедра "Регионално развитие" 

Форумът, който отбелязва и 30 години от създаването на Комитета на регионите, събра кметове, общински съветници, регионални власти и водещи европейски политици от ЕС и държавите членки в дискусия за глобалните предизивкателства пред териториалното развитие и устойчивост. Ключова тема беше бъдещето на кохезионната политика и инвестициите в тази посока. Иновациите като ключ за местното развитие беше сред обсъжданите тенденции, политики и предизвикателства. 

Участниците от УНСС проведоха ползотворни срещи с представители на европейските институции, местни власти и партньори от Европейската академия на регионите. 

Прикачени файлове:

image/jpeg Европейски региони и градове.jpg - 71 KB

image/jpeg Европейски региони и градове_1.jpg - 108 KB

Галерия снимки от 10-ти европейски форум за регионите и градовете в Белгия  ...