Катедра "Регионално развитие"

Договор за обмен по програма Еразъм+ с университета в Щип, Македония

петък, 22 ноември 2019 8:47

Нов договор за обмен на студенти и преподаватели по програма Еразъм + сключиха УНСС чрез катедра "Регионално развитие" и университета „Гоце Делчев“ в Щип, Македония. Съгласно договора наши студенти, обучаващи се в областта на икономиката, бизнеса и управлението, имат възможност да учат до 5 месеца в македонския университет. Тази мобилност ще могат да ползват 5 студенти годишно, записани в бакалавърска, магистърска или докторска степен. Същата възможност имат македонските студенти.

Подписаното споразумение
осигурява и преподавателски обмен. 

Договорената мобилност е резултат от ново академично сътрудничество между катедрата и македонските колеги.

Преподаватели от катедра "Регионално развитие" посетиха две научни конференции в Сърбия и Македония, където работиха съвместно с колегите си македонския университет и сложиха началото на партньорство, прераснало засега в договор по програма Еразъм.

С това сътрудничество катедрата продължава работата си за засилване на балканското сътрудничество в регионалната научна област, подчерта ръководителят на катедрата доц. д-р Георги Николов.

За обмен по програма Еразъм в Македония можете да се свържете с Еразъм офиса на УНСС и да се обърнете към катедра "Регионално развитие", за допълнително информация и контакт с университета.

Галерия снимки от Договор за обмен по програма Еразъм+ с университета в Щип, Македония ...