Катедра "Регионално развитие"

Представители на катедрата на първа международна конференция „Градове и периферни райони“ в Краков

четвъртък, 21 ноември 2019 9:04

Краков_2.jpg  Краков_1.jpg

Участници в конференцията                               Ас. д-р Десислава Боцева                                                                                                 

Първа международна конференция „Градове и периферни  райони“ за катедрата по Регионална икономика в Краковския икономически университет се проведе на 16 и 17 май тази година. Три доклада от катедра Регионално развитие бяха включени в програмата на форума. Над 40 представители на университети от различни европейски университети взеха участие. Ръководителят на катедра „Регионално развитие“ в УНСС доц. д-р Георги Николов и докторант Десислава Боцева представиха един от одобрените за участие доклади.

Участието на катедрата е продължение на доброто партньорство на УНСС с проф. Лино Бианко, посланик на Малта в България и Румъния, който беше част от научния комитет, организиращ конференцията в Краков.

Доц. Николов и докторант Боцева имаха възможност да се запознаят с учебния процес в сродната катедра Регионална икономика на Краковския икономически университет. Посетиха упражнения на студенти от магистърски курс и сложиха началото на партньорски отношения между двете катедри.

Началото на това сътрудничество е знаково не само защото катедрите са сродни по основен профил, а и защото университетите са също близки по структура и история. Участието в тази конференция е продължение на вече изградени отношения с Краковския университет, с който УНСС има договор за сътрудничество по програма Еразъм.

Целта на конференцията е да започне дебата за влиянието на въпроси като климатичните промени, глобализиращата се икономика и текущите социални процеси в Европа и по света върху взаимодействието между метрополии и периферни градски общности, градове и села и др. Важен фокус на форума са теми като: какво е модерен град, взаимодействието между кръговата икономика и града и др.

Всички, включени в програмата заглавия, ще бъдат публикувани в списание на университета до края на 2019 г.

Прикачени файлове:

image/jpeg Краков_1.jpg - 11 KB

image/jpeg Краков_2.jpg - 14 KB

Галерия снимки от Представители на катедрата на първа международна конференция „Градове и периферн ...