Катедра "Политология"

„ОБУЧЕНИЕ В ПРАКТИКАТА“ НА СТУДЕНТИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ПОЛИТОЛОГИЯ“, УНСС В ИП „КАРОЛ“

понеделник, 20 март 2017 9:09

Разглеждате снимки от „ОБУЧЕНИЕ В ПРАКТИКАТА“ НА СТУДЕНТИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ПОЛИТОЛОГИЯ“, УНСС В ИП „КАРОЛ“

Вижте пълен текст на „ОБУЧЕНИЕ В ПРАКТИКАТА“ НА СТУДЕНТИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ПОЛИТОЛОГИЯ“, УНСС В ИП „КАРОЛ“

(16 март 2017 г., 9:30 &ndash; 12:00 ч.)<br>Третокурсници от специалност &bdquo;Политология&ldquo; на УНСС се докоснаха до реалния бизнес по време на изнесено обучение в Инвестиционен посредник &bdquo;Карол&ldquo;.

(16 март 2017 г., 9:30 – 12:00 ч.)
Третокурсници от специалност „Политология“ на УНСС се докоснаха до реалния бизнес по време на изнесено обучение в Инвестиционен посредник „Карол“.

Инициативата <b>&bdquo;Обучение в практиката&ldquo;</b> е съставна част от избираемите дисциплини <b><i>&bdquo;Анализ на политическия риск&ldquo;</i></b> и <b><i>&bdquo;Емпиричен политически анализ&ldquo;</i></b><i>,</i> водени от <b>доц. д-р Елена Симеонова</b>. Основната идея на инициативата е да предостави на студентите &bdquo;усещане&ldquo; за реалния бизнес и да покаже как проблематиката на изучаваните дисциплини се свърза с практическата реалност и как усвояваните в университета знания и умения биха могли да помогнат на студентите от специалност &bdquo;Политология&ldquo; да намерят професионална реализация и в бизнеса.

Инициативата „Обучение в практиката“ е съставна част от избираемите дисциплини „Анализ на политическия риск“ и „Емпиричен политически анализ“, водени от доц. д-р Елена Симеонова. Основната идея на инициативата е да предостави на студентите „усещане“ за реалния бизнес и да покаже как проблематиката на изучаваните дисциплини се свърза с практическата реалност и как усвояваните в университета знания и умения биха могли да помогнат на студентите от специалност „Политология“ да намерят професионална реализация и в бизнеса.

Изпълнителният директор на ИП &bdquo;Карол&ldquo; &ndash; <b>Ангел Рабаджийски</b> запозна студентите със същността на капиталовите пазари, &nbsp;механизмите на функционирането им, дейността на небанковите финансови институции. Специално внимание бе отделено на начина по който политическата среда, и по-специално рисковете, които тя генерира, оказва влияние върху капиталовите пазари, а също и на ролята и значението на различните типове анализ при вземането на инвестиционни решения.

Изпълнителният директор на ИП „Карол“ – Ангел Рабаджийски запозна студентите със същността на капиталовите пазари,  механизмите на функционирането им, дейността на небанковите финансови институции. Специално внимание бе отделено на начина по който политическата среда, и по-специално рисковете, които тя генерира, оказва влияние върху капиталовите пазари, а също и на ролята и значението на различните типове анализ при вземането на инвестиционни решения.

Специален &bdquo;бонус&ldquo; за студентите бе демонстрацията в реално време на търговията на Българска фондово борса. Те имаха възможност да проследят как се сключват сделки, сами да идентифицират кои са най-търсените в момента компании и как се &bdquo;срещат&ldquo; интересите на купувачи и продавачи.

Специален „бонус“ за студентите бе демонстрацията в реално време на търговията на Българска фондово борса. Те имаха възможност да проследят как се сключват сделки, сами да идентифицират кои са най-търсените в момента компании и как се „срещат“ интересите на купувачи и продавачи.

В заключение <b>г-жа Милена Петкова</b>, мениджър &bdquo;Знание&ldquo; в Карол представи на студентите стажантската програма на Карол и различните образователни инициатива на компанията, които надграждат академичните знания и създават нови умения и възможности.

В заключение г-жа Милена Петкова, мениджър „Знание“ в Карол представи на студентите стажантската програма на Карол и различните образователни инициатива на компанията, които надграждат академичните знания и създават нови умения и възможности.

Галерия снимки от „ОБУЧЕНИЕ В ПРАКТИКАТА“  НА СТУДЕНТИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ПОЛИТОЛОГИЯ“, УНСС  В ИП „К ...