Катедра "Публична администрация"

ОТВОРЕН СЕМЕСТЪР: УЛОВИ ЕВРОПА С AEGEE-Sofiа

вторник, 07 май 2024 18:00

На 07 май 2024 г. студентите от 3. курс специалност „Публична администрация“ посрещнаха г-жа Силвия Иванова – HR на AEGEE-София и г-н Георги Иванов – член на организацията.

padmin_3e708_ОС Силвия Иванова.jpg

AEGEE-София е част от мрежата на една от най-големите европейски младежки организации[1]. Студентите в мрежата на организацията се занимават с планирането, организирането и провеждането на мероприятия с участието на свои връстници от цяла Европа.

По време на презентацията, беше представена организацията от създаването до последния форум AEGEE Agora, нейната мисия и визия, цели и събития. Беше представено и видео, чрез  което да се усети силата на общността и начините, по които младите хора могат да въздействат за промяна.

padmin_431ec_AEGEE2.jpgpadmin_431ec_AEGEE5.jpgpadmin_431ec_AEGEE6.jpg

Специално внимание беше отделено на дейностите на организацията на местно, национално и международно ниво; различните възможности, които AEGEE предлага на своите членове и перспективите, които организацията предоставя за бъдеща професионална реализация.

Подробно бяха разгледани: инициатива, networking събития, срещи, Europe on track, YVote, Tresure hunt, тематични събития и обучения.

padmin_431ec_AEGEE7.jpgpadmin_431ec_AEGEE8.jpgpadmin_431ec_AEGEE4.jpg

Основен момент от презентацията беше предстоящият летен университет, който ще бъде организиран съвместно от AEGEE-Sofia и AEGEE-Bucharest. Обърна се внимание на опциите за присъединяване към организацията на студентите и тяхно включване в организацията на летния университет.

С голям интерес към организацията, студентите задаваха въпроси, споделяха свои мисли и показаха знания за дейности, свързани с младежка инициатива.

padmin_431ec_AEGEE1.jpg


[1] AEGEE е една от най-големите интердисциплинарни студентски организации в Европа (https://www.aegee.org/about-aegee/). Като неправителствена, политически независима и нестопанска организация AEGEE е отворена за студенти и млади хора от всички факултети и дисциплини. Основана през 1985 г. в Париж, днес AEGEE се е разраснала до мрежа от 13 000 AEGEEанци, които присъстват в 161 града в 40 държави в цяла Европа. AEGEE-Sofia е антена на AEGEE.

 

Галерия снимки от ОТВОРЕН СЕМЕСТЪР: УЛОВИ ЕВРОПА С AEGEE-Sofiа ...