Катедра "Публична администрация"

Обновено: петък, 19 април 2024 11:26

Обяви за стаж

Стажантската програма на НСОРБ е част от Програмата за партньорство с висшите училища. С нея се цели привличане на все повече млади хора към работа в публичната сфера, чрез провеждане на публични лекции, семинари, осигуряване на възможности за включване в работещи стажантски програми и последващо кариерно развитие. Целта на  програмата е да обогати познанията на студентите за местното самоуправление и работата в реална среда, както и да подпомогне дейността на екипа чрез изпълнение на технически, административни и експертни задачи. 

Повече информация може да намерите тук: Национално сдружение на общините в Р България

 

Програмата за студентски стажове в държавната администрация предоставя възможности за провеждане на пълноценни стажове за талантливи български студенти в структурите на държавната администрация на всички нива и в цялата страна. Стажантската програма е с фокус върху придобиването на практически опит, нови професионални умения и запознаване с държавната администрация. Целта на програмата е да осигури практическия опит, знанията и уменията, които да допълнят теоретичното обучение на студента. Програмата се провежда в съответствие със Закона за администрацията и Наредбата за студентските стажове в държавната администрация.

Повече информация може да намерите тук:  Администрация на МС: Портал за работа в държавната администрация (конкурси за работа, мобилност, студентски стажове)