Катедра "Публична администрация"

Студенти от катедра „Публична администрация“ се включиха в Дните на отворените врати в Министерския съвет

вторник, 10 юни 2014 0:00

Студенти от катедра „Публична администрация“ се включиха в Дните на отворените врати в Министерския съвет

сряда, 04 юни 2014 16:57 / сряда, 04 юни 2014 17:09
Print Increase font size

Студенти от III и IV курс от специалност „Публична администрация“ на университета участваха в Дните на отворените врати на Министерския съвет. Събитието бе организираното от правителствената администрация и Института по публична администрация (ИПА) и се проведе на 15 и 16 май. Срещата бе част от инициативите, предвидени в меморандума за сътрудничество, подписан между Министерския съвет, ИПА и водещите в областта на публичната администрация висши училища.

Министерският съвет отвори вратите си за студенти от УНСС, СУ „Св. Климент Охридски“, НБУ, ПУ „Паисий Хилендарски“, СА „Димитър Ценов“ и ЮЗУ „Неофит Рилски“. Нашите участници в срещата бяха студентите Габриела Стоянова, Денислав Димитров, Зорница Димитрова, Мария Попминчева, Мартин Илиев, Михаела Колева, Надя Иванова, Пламена Стоянова и Теодора Косева, както и ас. д-р Калин Боянов от катедра „Публична администрация”.

Нашите участници

Доц. Георги Манлиев, изпълнителен директор на ИПА, приветства бъдещите  специалисти в публичната администрация. Ас. д-р Калин Боянов акцентира върху  сътрудничеството между УНСС и държавните структури за изграждането на кадри със задълбочени професионални компетенции и лидерски умения.

Студентите се запознаха с реформите в публичната администрация,  възможностите за стаж, националния конкурс за студентско есе „Моята визия за модернизирането на българската администрация“ и др.

По време на събитието в Гранитната зала на Министерския съвет

Още за събитието ще намерите на адрес http://www.ipa.government.bg/bg/novini/administraciyata-na-ms-svmestno-s-ipa-organizira-dni-na-otvorenite-vrati-v-ms. Актуална информация за инициативите на ИПА, свързани с възможностите за обучение, ще откриете на стрнаницата на института -www.ipa.government.bg, на портала за студентски стажове в държавната администрация на Министерския съвет - www.staj.government.bg, както и на официалната страница на катедра „Публична администрация“.

Галерия снимки от Студенти от катедра „Публична администрация“ се включиха в Дните на отворените в ...