Катедра "Публична администрация"

Преподаватели от катедрата участваха в „XI национален Фарма форум"

вторник, 27 февруари 2024 15:38

На 27.02.2024 г. гл. ас. д-р Ралица Велева и гл. ас. д-р Красимира Вълчева взеха участие в „XI национален Фарма форум" с тема „Под знака на трансформацията“, организиран от списание „Мениджър“.

Форумът, който се утвърдил като важна платформа за обмен на мнения и конструктивни дебати между властите, индустрията и пациентите, предложи разнообразни теми и експертни изказвания в областта на регулаторните промени и напредъка в здравеопазването. Повече за събитието може да прочетете тук.

padmin_721b7_IMG_5870.jpg padmin_721b7_IMG_5859.jpg

В първия панел "От намерения към действия (дебат по политики)“ бяха представени ключови аспекти от новите здравни приоритети на ЕС и техните последици за България, включително необходимостта от реформи за устойчивост на здравната система. Участниците обсъдиха инвестициите в системата, уязвимостите във веригата за доставки на лекарства, както и дейностите, насочени към електронното здравеопазване.

Вторият панел представи ключови аспекти от влиянието на бизнеса в трансформацията на здравеопазването. Разгледани бяха теми свързани с големите данни, бъдещите инвестиции в здравеопазването, както и ролята на технологиите като изкуствен интелект за подобряване на биомедицинските изследвания и разработването на нови терапии.

Третият панел се фокусира върху потенциала на България в европейската здравна карта за иновации и развитието на екосистемата от върхови постижения в медицината. Участниците споделиха примери за развиване на нови знания и умения, както и възможностите, които здравното предприемачество може да предложи за растежа на сектора и икономиката.

padmin_721b7_IMG_5863.jpg  padmin_721b7_IMG_5885.jpg   

padmin_721b7_IMG_5879.jpg

Сред участниците бяха проф. Илко Гетов, заместник министър на здравеопазването. Александър Йоловски, министър на електронното управление, д-р Александър Симидчиев, заместник-председател на Парламентарната комисия по здравеопазване в 49-то НС, Деян Денев, директор на ARPharM, Богдан Кирилов, изпълнителен директор на ИАЛ, както и редица утвърдени специалисти в сектор здравеопазване.

padmin_721b7_IMG_5896.JPG    padmin_721b7_IMG_5895.jpg   padmin_721b7_IMG_5875.jpg  

Галерия снимки от Преподаватели от катедрата участваха в „XI национален Фарма форум"  ...