Катедра "Публична администрация"

На гости при TimeHeroes

четвъртък, 05 октомври 2023 0:00

 

На 05 октомври 2023 г., студенти от 4. курс, водени от гл. ас. д-р Виолета Златкова, посетиха TimeHeroes, където се запознаха с дейността на организацията, възможностите за участие в мисии и промотиране на доброволчеството. По време на срещата студентите получиха информация как се създават политики по отношение на гражданския сектор, как той си взаимодейства с държавата и бизнеса, как се управлява нестопанска организация, как се прави бюджет и какви трудности среща екипът при администрирането на доброволчески мисии.

padmin_bcbff_TimeHeroes9.jpg padmin_bcbff_TimeHeroes8.jpg
padmin_bcbff_TimeHeroes6.jpg

 padmin_bcbff_TimeHeroes1.jpg

В началото беше направена презентация за TimeHeroes и нейното създаване. Подробно беше разгледан процесът по одобряване и включване на инициативи в платформата и бяха изтъкнати предимствата за младите хора да участват като доброволци. Беше направена демонстрация на социален експеримент и показани различни издания на организацията.

Наталия Иванова разказа на участниците за настоящи и бъдещи проекти, сподели реални истории от дейността и вдъхнови студентите да се включат активно в добротворството. Тя сподели и за голямото събитие, което TimeHeroes организира всяка година по повод деня на доброволеца, свързано с отличаването на добри практики и примери.

padmin_bcbff_TimeHeroes5.jpg padmin_bcbff_TimeHeroes4.jpg
padmin_bcbff_TimeHeroes3.jpg

padmin_bcbff_TimeHeroes2.jpg

Студентите имаха възможност да задават въпроси за финансирането, за регистрацията и документацията, както и за стъпките при организиране на специално събитие, което много им помогна за собствените разработки по дисциплината „Управление на неправителствените организации“. Освен ценните съвети в непринуден разговор, студентите получиха и подаръци.

Сътрудничеството на катедра „Публична администрация“ и TimeHeroes е изключително плодотворно и датира от години със съвместно участие по международни проекти, общи инициативи, срещи и консултации и др.

 padmin_bcbff_TimeHeroes7.jpg

***

TimeHeroes е най-голямата платформа за доброволчество в България. Срещаме доброволци с инициативи, които имат нужда от подкрепа. Повече информация тук.

 

 

Галерия снимки от На гости при TimeHeroes ...