Катедра "Публична администрация"

Девета есенна академия „Лаборатория за иновации“

петък, 25 ноември 2022 0:00

Събитието се организира за девета поредна година от катедра "Публична администрация" на факултет „Управление и администрация“.
Есенната академия стартира през 2014 г. като форум за обмен на информация и идеи за научни изследвания и преподавателска работа на екипа на катедра „Публична администрация“ в УНСС. Ежегодното й провеждане постепенно я утвърди като национален форум, включен в годишния календар с прояви на Института по публична администрация, отбеляза доц. д-р Деница Горчилова, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет „Управление и администрация“ и научен секретар на катедра „Публична администрация“ и допълни, че тази година са решили да се върнат към корените, като кръстят академията „Лаборатория за иновации“ и поканят външни хора за лектори.

Доц. д-р Александър Вълков, ръководител на катедра „Публична администрация“,  проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, доц. д-р Деница Горчилова

Проф. д-р Цветана Стоянова приветства участниците в академията и подчерта: „Имах удоволствието да се включа и в предишното издание на академията, която се казваше „Администрация и управление: #университетът 2030“. Получиха се много добри резултати, които ние използвахме за подобряване на . конкурентоспособността на направление „Администрация и управление“. Тази година, в съответствие с новите тенденции, нашите колеги са заложили актуални теми свързани с киберсигурност и меки умения. Надявам се, че това ще допринесе за обогатяване на вашите познания“.

Доц. д-р Александър Вълков, ръководител на катедра „Публична администрация“ пожела успех на академията, благодари на университета за подкрепата и подчерта: „Това събитие е част от нещо по-важно, отколкото да научим нещо ново, то е, че виждаме вас и вие сте това, което се нарича академична общност. Ще го разберете след още малко време, ще видите в бъдеще колко са важни контактите, които правите в момента“.

В Лаборатория 1 на тема "Обучение и киберхигиенана" лектор бе Ясен Танев, експерт по киберсигурност. Повече по темата може да намерите тук.

padmin_d8e1d_1ЯТ.jpg

padmin_d8e1d_3ЯТ.jpgpadmin_d8e1d_2ЯТ.jpg

В Лаборатория 2 проф. Валентин Василев от Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) говори за кризите и устойчивостта, лидерството и емоционалната интелигентност, а студентите се включиха и в ролева игра „Трите въпроса“. Повече по темата може да намерите тук.

padmin_ec3df_20.jpg

padmin_ec3df_21.jpg

padmin_ec3df_23.jpg

В Лаборатория 3 доц. д-р Александрина Мурджева, научен секретар на катедра „Информационни технологии и комуникации" и преподавател в УНСС представи пред студентите MS Teams Advanced и новите инструменти за преподаване.В рамките на академията се проведе и кръгла маса на тема „Обучението по публична администрация: Стандарти за разнообразие?“

padmin_a1514_32.jpg

padmin_a1514_33.jpg

В рамките на академията се проведе и кръгла маса на тема „Обучението по публична администрация: Стандарти за разнообразие?“ В нея участваха преподаватели от катедра "Публиана администрация" към УНСС и СУ "Св. Климент Охридски", представител на ИПА в лицето на г-н Павел Иванов, както и д-р Алеко Джилджов, държавен експерт в Дирекция „Модернизация на администрацията“ към Министерски съвет.

padmin_a1514_41 metting.jpg

Галерия снимки от Девета есенна академия „Лаборатория за иновации“ ...