Катедра "Публична администрация"

XXI-ият випуск на катедра „Публична администрация“ получи дипломите си на тържествена церемония

понеделник, 17 октомври 2022 0:00

Бакалаврите и магистрите от катедра „Публична администрация“ в УНСС получиха своите дипломи в зала „Тържествена“. На церемонията бяха раздадени свидетелствата на четири специалности: Публична администрация (ОКС „бакалавър“ - редовно обучение), Публична администрация (ОКС „магистър“), Електронно управление (ОКС „магистър“) и Публична администрация със специализация „Здравен мениджмънт“ (ОКС „магистър“).

„Голяма чест за мен е да съм част от красивите емоции на това очаквано събитие – дипломирането на бакалаврите от XXI-ия випуск на специалност „Публична администрация“. Тези 21 випуска са достойна част от най-новата история на нашия университет, чиято мисия е чрез образование и наука да създаваме националните лидери на България. Отвъд етикета бих добавил: бъдете компетентни, успешни и добри хора“, каза доц. д-р Александър Вълков, ръководител на катедра „Публична администрация".

Доц. Вълков допълни, че абсолвентите са преминали през огромна планина от знания. „Днес вие не просто взимате атестат за професионална пригодност. Дипломата ви легитимира като посланици на университета. Във всеки успех или неуспех вие ще бъдете представителите на УНСС, ще черпите от неговата сила, ще умножавате неговия престиж“, каза още доц. Вълков.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров поздрави абсолвентите: „Искрено се радвам да споделя с вас този тържествен момент. Усмихвайте се и бъдете по-уверени, защото вие наистина завършвате един престижен университет. Знам, че сега, когато получавате своите дипломи, всеки от вас се чувства малко неуверен. Но тежката тренировка с вашите преподаватели вече свърши. И трябва да сте готови за двубоите на живота“, каза ректорът.

Приветствие към завършващите отправи и Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), в което членуват всички 260 общини в България.

Тя изрази надежда, че сред дипломантите има бъдещи кметове, общински съветници и местни лидери. „Пожелавам ви да имате тази увереност, която ви позволява със знанията, които сте получили в един от най-престижните университети на България, да можете да станете част от истински модерната държавна администрация. А тя страшно много има нужда от мотивирани и усмихнати хора като вас. Моето пожелание към вас е да бъдете амбициозни, защото в нашето общество продължава да липсва критична маса от амбициозни хора. Такива, които не се примиряват с посредствеността и не отиват сутрин просто на работа, защото така трябва, а отиват на работа с желание и ентусиазъм да свършат и да променят нещо“, каза Силвия Георгиева. Тя пожела на младите хора да бъдат лидери и да отстояват знанията, които са получили в УНСС.

Доц. Вълков отбеляза, че без подкрепата на държавните институции, бизнеса, правителствени и неправителствени организации нашият университет не би бил този стожер на образованието, какъвто е днес.

Изпълнителният директор на Национално сдружение на общините Силвия Георгиева връчи дипломата и грамотата на Борислава Борисова, която завършва с най-висок успех от випуска и вече работи в банковия бизнес. 

„Благодаря на всички преподаватели, научих много ценни уроци от вас. Пожелавам на всички здраве и да сте много успешни както в личен, така и в професионален план“, каза абсолвентката.

По време на тържествената церемония ректорът проф. Димитров връчи грамотите на отличниците и дипломите на магистрите от специалност „Публична администрация“ със специализация „Здравен мениджмънт“. За отличен успех бяха наградени Десислава Сандова, Аделина Иванова, Цветина Даскалова, Симеон Георгиев и Живко Гаргов.

Тържеството, на което присъстваха родители и приятели на абсолвентите, завърши с поздравления, снимки, много усмивки и хвърляне на шапки.

Галерия снимки от XXI-ият випуск на катедра „Публична администрация“ получи дипломите си на тържес ...