Катедра "Международни отношения"

Договор за сътрудничество

вторник, 14 декември 2021 11:24

В зала “Изток” на Българската търговско-промишлена палата Председателят на УС Цветан Симеонов и доц. д-р Пламен Ралчев  подписаха Договор за сътрудничество между БТПП и катедра "Международни отношения" към Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Най-старата работодателска организация в страната, с над 125 годишна история и първата катедра по международни отношения в България, която през 2021г. отбелязва 45 години от своето създаване, в лицето на своите ръководители създадоха нов мост между образованието и бизнеса, поставяйки във фокуса на внимание младите хора и икономизирането на външната политика и дипломация.

Договорът за сътрудничество е свързан със създаването на възможности за практическо обучение на студенти от катедра „Международни отношения“ на УНСС в областта на международните отношения, икономическата и бизнес дипломация, европейската политика, управлението на проекти и стратегически анализи.

„В отговор на новите реалности, учебната програма на катедра  „Международни отношение“ включва все повече дисциплини, свързващи икономиката и политиката. В тази връзка за нас ще бъде чест студентите ни да имат досег с практиката именно в Българската-търговско промишлена палата, както и представители на БТПП да бъдат гост-лектори в нашите аули.“, сподели доц. д-р Ралчев, ръководител на катедра МО към УНСС-София.

„В дейността си винаги сме насърчавали връзката между университетското образование и потребностите на бизнеса. БТПП е с отворени врати за талантливите млади хора и вярва, че инвестирането в техните умения дава своята добавена стойност за икономиката и обществото ни. С радост сме готови да споделяме и своя дългогодишен опит в бизнес дипломацията“, отбеляза г-н Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП.

 

Прикачени файлове:

image/pjpeg 01IMG_4053.JPG - 100 KB

image/pjpeg 100IMG_4050.JPG - 91 KB

image/pjpeg 100IMG_4055.JPG - 80 KB

Галерия снимки от Договор за сътрудничество  ...