Катедра "МИО и бизнес"

ГОСТ-ЛЕКЦИЯ НА ПРОФ. Д-Р ХОЛГЕР БУК ОТ УНИВЕРСИТЕТА ПО ПРИЛОЖНИ НАУКИ „ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ И ИКОНОМИКА НА СААРЛАНД“

вторник, 23 май 2023 12:48

През последната учебна седмица на семестъра студентите от магистърската програма по „Международни икономически отношения“ имаха възможността да чуят интересен чуждестранен лектор - проф. д-р Холгер Бук. Проф. Бук преподава в специалност „Международен бизнес“ на един от партньорските университети на УНСС – Университета по приложни науки на Саарланд. 

ierb_95780_20230516_185259.jpg

Лекцията се проведе в рамките на дисциплината „Управление на инвестиционни проекти“ при доц. д-р Светла Бонева. Темата на лекцията беше посветена на международните договори, които се сключват в края на подготовката на всеки проект или в края на международни делови преговори, които приключват с решение да се пристъпи към сключване на международна сделка за покупко-продажба. Лекторът представи пред студентите интересни казуси и предоставя своите презентации и учебни материали по темата на всички заинтересовани студенти или преподаватели.

ierb_95780_20230516_194028.jpg

Проф. Бук представи също така своя университет и обясни на студентите каква е разликата между традиционните университети и университетите по приложни науки в Германия. Всички катедри в университетите по приложни науки са ориентирани към това да изграждат дългосрочни или краткосрочни партньорства с бизнеса и да привличат хонорувани преподаватели от практиката, като в Университета по приложни науки на Саарланд те са над 80 души за целия университет; докато в класическите университети обучението е насочено предимно към теоретичните аспекти на всяка специалност и ориентира студентите най-вече към академична или изследователска кариера.

ierb_95780_20230516_142955.jpg

Катедрата благодари на ръководството на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели за това, че предостави на катедра „МИО и бизнес“ възможността да срещне студентите от специалност МИО с този интересен чуждестранен лектор, който посети нашия университет с финансовото съдействие на програмата „Еразъм+“.

Лекция 1

Лекция 2

Лекция 3

Лекция 4

Лекция 5

Лекция 6

 

Галерия снимки от ГОСТ-ЛЕКЦИЯ НА ПРОФ. Д-Р ХОЛГЕР БУК ОТ УНИВЕРСИТЕТА ПО ПРИЛОЖНИ НАУКИ „ВИСШЕ УЧИ ...