Катедра "МИО и бизнес"

Обучение
Обновено: сряда, 02 август 2023 23:41

Специалности в ОКС "Бакалавър"

Катедра "МИО и Бизнес" предлага две бакалавърски програми:

  1. Международни икономически отношения (вж. Учебен план)
  2. Международни икономически отношения с преподаване на английски език (Вж. Учебен план)

Обучението в тези специалности е с продължителност 4 години (8 семестъра). В специалност "Международни икономически отношения с преподаване на английски език" обучението се осъществява изцяло на английски език. 

Завършилите тази специалност студенти се реализират много бързо на пазара на труда, тъй като имат отлична подготовка в специализирани области като международен бизнес, международен маркетинг, международен мениджмънт, международни финанси, притежават задълбочени общоикономически и управленски знания. Студентите получават и отлична подготовка по два чужди езика, което също е голямо предимство за тяхната професионална реализация.

Голяма част от завършилите специалността започват работа в международни компании като Кока-Кола, KPMG, Нилсен България, Лореал, Софарма АД и др., реализират се в държавната администрация, заемат високи държавни постове. Голяма част от нашите възпитаници създават и собствени успешни компании както в България, така и в чужбина.   

! ВАЖНО

За специалност "Международни икономически отношения с преподаване на английски език" кандидатите участват в класирането, ако отговарят на едно от следните условия:

  • успешно положен приемен изпит по чужд език – английски, немски, френски, испански или руски, с оценка не по-ниска от „добър“;
  • завършена профилирана гимназия или профилирана паралелка в общообразователно училище с интензивно изучаване на чужд език;
  • сертификат за владеене на чужд език, съответстващ минимум на ниво В2 по Общата европейска референтна рамка за езици.