Катедра "Човешки ресурси и социална защита"

Студенти от специалност „Застраховане и социално дело“ посетиха „Граве България Животозастраховане“ ЕАД

сряда, 27 март 2024 14:32

Студенти от специалност „Застраховане и социално дело“   посетиха „Граве България Животозастраховане“ ЕАД, където се проведе изнесено практическо обучение. Събитието е организирано от доц. д-р Галина Димитрова – научен секретар на катедра „Човешки ресурси и социална защита“, с цел да се осигури възможност студентите, които изучават учебната дисциплина „Лично застраховане“ да се запознаят с основните процеси в дейността на животозастрахователното  дружество.

От страна на „Граве България Животозастраховане“ ЕАД в срещата участваха:

 г-жа  Габриела Генова – Председател на Управителния съвет и Финансов директор,

г-жа Надежда Щерева – Член на Управителния съвет и Оперативен директор, г-жа Десислава Михайлова – Прокурист и Ръководител на отдел „Уреждане на застрахователни претенции“ и  г-жа София Лубани-Караначева – Директор Продажби  в офис София 2.

г-жа Габриела Генова, Председател на Управителния съвет и Финансов директор на „Граве България Животозастраховане“ ЕАД,   доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедра „Човешки ресурси и социална защита“, г-жа София Лубани-Караначева, директор продажби в офис София 2  в  „ГРАВЕ България Животозастраховане“ ЕАД, г-жа Надежда Щерева, Член на Управителния съвет и Оперативен директор на „Граве България Животозастраховане“ ЕАД

Г-жа Габриела Генова, Председател на Управителния съвет и Финансов директор на „Граве България Животозастраховане“ ЕАД  приветства студентите от специалност „Застраховане и социално дело“ и подчерта, че за тях е изключително важно и полезно още като студенти да се запознаят с практиката на застрахователните дружества и поздрави катедра „Човешки ресурси и социална защита“ за усилията, които полага да се осигури тази възможност за студентите от специалност „Застраховане и социално дело“.

Г-жа Надежда Щерева, Член на Управителния съвет и Оперативен директор на „Граве България Животозастраховане“ ЕАД  представи резултатите на застрахователното дружество на застрахователния пазар в България за последните години. Тя запозна студентите с организационната структура на застрахователното дружество, като обърна внимание на основните функции в различните отдели на компанията и информира студентите за възможностите за стаж и работа в „Граве България Животозастраховане“ ЕАД.

Г-жа Десислава Михайлова, прокурист и ръководител на отдел „Уреждане на застрахователни претенции“ запозна студентите с оценката на риска в животозастраховането, като акцентира на основните фактори, които оказват влияние върху оценката на риска. Също така тя обърна внимание на процеса по уреждане на застрахователните претенции в застрахователното дружество.

Г-жа София Лубани-Караначева, директор продажби oфис София 2 , запозна студентите с процеса на консултирането, анализа на потребностите и събиране на информация от потенциалните кандидати за застраховане, която е изключително важна за изготвяне на личен, индивидуален съвет и оценката на риска, с оглед да им бъде предоставена подходяща застрахователна защита.

Студентите проявиха голям интерес към представената информация и поставяха допълнителни въпроси, като срещата продължи под формата на дискусия.

Доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедрата изказа благодарност към ръководството и екипа на „Граве България Животозастраховане“ ЕАД  за ползотворното сътрудничество като отбеляза, че срещата е била изключително полезна за обучението на студентите от специалност „Застраховане и социално дело“.

 

Галерия снимки от Студенти от специалност „Застраховане и социално дело“  посетиха „Граве България ...