Катедра "Човешки ресурси и социална защита"

Катедра „Човешки ресурси и социална защита“ организира среща -дискусия със студентите от специалност „Застраховане и социално дело“ и специалност „Икономика на човешките ресурси“

вторник, 27 февруари 2024 12:47

Катедра „Човешки ресурси и социална защита“ организира среща-дискусия на тема: „Животозастраховането в България“ със студенти от трети и четвърти курс от специалност „Застраховане и социално дело“ и специалност „Икономика на човешките ресурси“.

Доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедра „Човешки ресурси и социална защита“ и София Лубани-Караначева, директор продажби в офис София 2 в  „ГРАВЕ България Животозастраховане“ ЕАД

Доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедра „Човешки ресурси и социална защита“, откри срещата и подчерта, че темата е изключително актуална и е свързана с учебни дисциплини, които изучават студентите от специалност „Застраховане и социално дело“ и специалност „Икономика на човешките ресурси“. „Тази среща е продължение на дългогодишните традиции, които има катедра „Човешки ресурси и социална защита“ по отношение на ползотворното сътрудничество с организации от бизнеса в сферата на застраховането, осигуряването и човешките ресурси“.

В срещата участва представител от „ГРАВЕ България Животозастраховане“ ЕАД -  г-жа София Лубани-Караначева, директор продажби офис София 2, която има богат практически опит в сферата на животозастраховането.  Тя засегна темата за ползите от животозастраховането и необходимостта те да бъдат осъзнати от младите хора в България.

Г-жа Караначева представи дейността на „ГРАВЕ България Животозастраховане“ ЕАД на застрахователния пазар в България, както и възможности за професионална реализация и кариерно развитие в застрахователната компания за студентите от специалност „Застраховане и социално дело“ и специалност „Икономика на човешките ресурси“.

Г-н Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, запозна студентите с основните направления на дейността на Кариерния център.

В срещата взеха участие гл.ас. д-р Мария Манчева и гл.ас. д-р Десислава Колева-Стефанова. Студентите проявиха интерес по отношение на представената информация, поставяха въпроси и активно участваха в дискусията.

Г-жа Караначева благодари за поканата на катедра „Човешки ресурси и социална защита“ и изрази удовлетвореност от проведената среща-дискусия, както и готовност за следващи съвместни инициативи.

Галерия снимки от Катедра „Човешки ресурси и социална защита“ организира среща -дискусия със студе ...