Катедра "Финанси"

Катедра „Финанси“ посрещна 34 студента и трима техни преподаватели от Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния

понеделник, 22 април 2024 19:09

Катедра „Финанси“ бе домакин на 34 студента и трима техни преподаватели от Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния в периода 15-19 април 2024 година.


 

Проф. д-р Емилия Кампеану /ръководител на департамент  „Финанси и банки“ в Университета по икономически изследвания, Румъния/, гл.ас д-р Дияна Митева /заместник-директор на Института по икономика и политики/, доц. д-р Янко Христозов /заместник-ректор по международната дейност, УНСС/, доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова /ръководител на катедра „Финанси“, УНСС/, проф. д-р Силвия Трифонова-Праматарова /заместник-декан по качеството и международното сътрудничество на „Финансово-счетоводен факултет“, УНСС/ (от ляво надясно)

Преподавателите и техните студенти бяха на краткосрочна едноседмична мобилност по програма Еразъм+. Университетът за национално и световно стопанство има сключено споразумение за осъществяване на обмен на преподаватели и студенти с Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния.

В рамките на седмичния престой на румънските студенти катедра „Финанси“ организира множество събития, в които участваха и студенти на УНСС. Катедра „Финанси“ заедно със своите партньори организира публична лекция с участието на чуждестранен професор, международен студентски форум, бизнес игра.

За първи път катедра „Финанси“ е домакин на толкова много чуждестранни студенти, които имаха възможност да обменят своя опит, знания и компетентности със студентите в УНСС.

Сътрудничеството на катедра „Финанси“ при УНСС с департамент „Финанси и банки“ на Университета по икономически изследвания в Букурещ, Румъния ще продължи и двете звена ще си партнират при организиране на много международни събития.

 

 

Галерия снимки от Катедра „Финанси“ посрещна 34 студента и трима техни преподаватели от Университе ...