Катедра "Финанси"

Студентите от IV курс на специалност „Финанси“, редовно обучение, се срещнаха с ръководството на катедра „Финанси“

понеделник, 18 март 2024 16:00

На 18 март 2024 г. се проведе среща на ръководството на катедра „Финанси“ със студентите от IV курс на специалност „Финанси“, редовно обучение. На срещата бяха обсъдени важни въпроси, свързани със задължителната учебна практика, държавния изпит и магистърските програми, предлагани от Катедрата. На срещата присъстваха доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, ръководител на катедра „Финанси“, доц. д-р Жеко Милев – заместник-ръководител на катедра „Финанси“, доц. д-р Евгени Райков – ръководител на учебните практики, и гл.ас. д-р Милена Ковачевич – научен секретар на катедра „Финанси“.

 

Доц. д-р Евгени Райков обобщи основните правила и организацията при предаването на необходимите документи за защитата на учебните практики и отговори на зададените от студентите въпроси по конкретни казуси, свързани с практиките. Доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова представи подробно магистърските програми на катедра „Финанси“, професионалното направление, в което е насочена всяка програма, както и изучаваните дисциплини в нея. Гл.ас. д-р Милена Ковачевич разясни правилата за провеждане и условията за явяване на държавен изпит. Студентите взеха активно участие в срещата с въпроси, както за подготовката за държавния изпит, така и за обучението в магистърските програми.

Катедра „Финанси“ осигурява обучение в магистърски програми по специалностите „Финанси” (2 и 3 семестриално обучение, редовно обучение), „Финансов мениджмънт” (2 и 3 семестриално обучение, редовно и дистанционно обучение), „Публичен финансов мениджмънт” (2 семестриално обучение, редовно и дистанционно обучение) и „Международно банкиране и финансови пазари” (2 и 3 семестриално обучение, редовно обучение). Съвместно с катедра "МИО и бизнес" се обучават студенти в магистърските програми по „Международни финанси и бизнес” и „Управление на международни проекти”. Катедрата осигурява и обучение на студентите в магистърската програма "Количествени финанси" съвместно с катедра "Статистика и иконометрия".

Галерия снимки от Студентите от IV курс на специалност „Финанси“, редовно обучение, се срещнаха с  ...