Катедра "Финанси"

Тържествено откриване на учебната година за студентите от първи курс на специалност „Финанси“

събота, 28 септември 2024 22:54

Тържественото откриване на учебната година за студентите от първи курс на специалност „Финанси“ се проведе на 17 септември 2024 г. от 12 часа в зала 2005.

 

Студентите-първокурсници бяха поздравени с избора на специалност от доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, ръководител на катедра „Финанси“. Тя им пожела да поддържат през всичките години на обучението си интереса към финансовата наука, да мечтаят, да постигат с лекота целите си и да вървят уверено по пътя на успеха.

Доц. д-р Жеко Милев, заместник-ръководител на катедра „Финанси“, поздрави първокурсниците и очерта широките възможности за професионална реализация на студентите след завършването. Доц. д-р Милев пожела на студентите да не спират да се вдъхновяват и да черпят с пълни шепи от знанията и опита на преподавателите в катедрата, повечето от които заемат високи позиции в практиката.

 

 

Научният секретар на катедрата – гл. ас. д-р Милена Ковачевич, представи накратко Финансово-счетоводния факултет, катедра „Финанси“ и специалност „Финанси“ като разкри подробности за дисциплините от учебния план и извънаудиторните занимания за студентите.

На срещата присъства и академичният наставник на потока – гл. ас. д-р Дарина Колева, която също поздрави първокурсниците и ги призова да бъдат активни по време на обучението си.

Доц. д-р Павлина Аначкова, преподавател в катедра „Финанси“ и дългогодишен директор на дирекция „Банкова политика“ в управление „Банково“ на БНБ, и гл.ас. д-р Росица Тончева, преподавател в катедра „Финанси“, също присъстваха на откриването и поздравиха студентите.

 

ЧЕСТИТА И УСПЕШНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ!

Галерия снимки от Тържествено откриване на учебната година за студентите от първи курс на специалн ...